Španjolski mediji javljaju da se Sevilla povukla iz utrke za dovođenje Halilovića

West Ham i Everton i dalje su opcija za hrvatskog reprezentativca

10.06.2015., Split - Trening hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu priprema za nadolazecu kvalifikacijsku utakmicu s Italijom na Poljudu. Alen Halilovic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni reprezentativac Alen Halilović karijeru sigurno neće nastaviti u Sevilli, ako je vjerovati dijelu španjolskih medija koji tvrde da se klub iz Andaluzije povukao iz utrke za njegovim angažmanom.

Već se ranije spominjala mogućnost da Halilović, čija je Barcelona B pala u treći razred španjolskog nogometa, karijeru nastavi u klubu današnjeg suigrača i bivšeg Sevillinog kapetana Ivana Rakitića. I sam Rakitić sugerirao je da bi takav rasplet za Halilovića bio dobra stvar ne uspije li se 19-godišnji veznjak kroz pripreme za sezonu nametnuti Luisu Enriqueu za prvu Barceloninu momčad.

West Ham i Everton čekaju

Nastavak karijere u Sevilli prestao je biti opcija u trenutku u kojem se dva kluba nisu uspjela dogovoriti o načinu na koji bi Halilović prešao u redove suparnika. Barcelona ga se nije spremna u potpunosti odreći pa je nudila opciju prodaje igrača uz pravo njegove ponovne kupnje, dok bi se Sevilla zadovoljila i posudbom koja bi Haliloviću omogućila rast u okruženju koje je poznato po razvoju mladih nogometaša, ali i kroz jake utakmice jake španjolskog prvenstva i Lige prvaka.

Cijela priča kraju bi, najavljuje se, mogla doći već sljedećeg tjedna, a sada su favoriti za Halilovićevo dovođenje West Ham i Everton. Navodno ga Slaven Bilić u klubu želi od kada je ondje i došao, a i Everton se već neko vrijeme spominje u tom kontekstu. Samo što se više ne spominje cijena od šest milijuna eura vrijednom prelasku u redove jedne od tih momčadi, već je ista kroz medije narasla na okruglih deset. Dodaje se da su engleske momčadi to voljne platiti.