Španjolski mediji kritiziraju Modrićevu igru. Kažu da nije znao što bi s loptom

Mediji iz Madrida smatraju da je Benitez krivo postavio Modrića

Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior (L) vies with Real Madrid's Croatia's midfielder Luka Modric during the "clasico" Spanish league football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 22, 2015.   / AFP / JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Ponajbolji hrvatski reprezentativac Luka Modrić pružio je lošu partiju u jučerašnjem srazu protiv Barcelone (poraz Madriđana 4:0) na Santiago Bernabeu. Hrvatski veznjak se nije primjećivao previše, a ostat će zapamćeno da je sukrivac za nekoliko pogodaka Barcelone.

Reprezentativac Hrvatske je u tim akcijama ili izgubio loptu, ili nije dobro čuvao suparničke igrače. Španjolski mediji su nakon utakmice iskritizirali Hrvata, kojem je trener Rafa Benitez dao povučeniju ulogu nego inače.

‘Jedna od najdiskretnijih utakmica u Realu’

“Modrić je bio neprepoznatljiv. Nakon prelaska na polovicu Barcelone često nije znao što bi s loptom. Kada se tome pridoda činjenica da su i njegovi suigrači bili loši i da mu nisu nudili neke opcije u napadu, onda dolazimo do zaključka da je Hrvat je odigrao jednu od najdiskretnijih utakmica otkako je došao na Santiago Bernabéu”, piše Mudno Deportivo iz Barcelone.

Madridski AS bio je nešto blaži:

“Modriću je Benítez dao posao Casemira, drugim riječima, središnjeg igrača za razbijanje igre Barcelone. Bio je nerazumljivo najpovučeniji nogometaš sredine terena. Bio je žrtva uragana Barcelone. Uvijek nadigran u tranziciji, jer je njegov suigrač Kroos kretao prerano u presing dok Benzema, Bale i Ronaldo zajedno sa Jamesom nisu igrali obranu. Bez lopte, malo se može reći o Hrvatu”, piše AS.

Nedostajalo inspiracije

Dnevne novine El País u komentaru kažu da se Real Madrid mora vratiti igri s manje taktičkih crteža i s više inspiracije.

“Napadači moraju igrati prema ruti koju određuju igrači poput Kroosa i Modrića”, piše El Pais.