Sportski arbitražni sud će žalbu princa Alija razmotriti do petka kada se bira novi predsjednik FIFA-e

Princ se nada da će u prvom krugu glasovanja osvojiti 35 od 209 glasova

FOTO: AFP/AFP

Sud za sportsku arbitražu (CAS) objavio je u utorak da će do najkasnije u četvrtak razmotriti žalbu kandidata za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) jordanskog princa Ali bin al-Husseina te će izbori nesmetano moći biti održani u petak.

Princ Ali Al-Hussein je zatražio od čelnika FIFA-e da se u izbornom procesu koriste prozirne pregrade kako bi svi mogli vidjeti da izaslanici na Izvanrednoj skupštini glasuju po svojoj savjesti, a ne po naputku, i bez ikakvog pritiska. No, Izborna komisija FIFA-e taj je njegov prijedlog odbila. U FIFA-i, javlja Guardian, smatraju da je sadašnja metoda glasovanja potpuno adekvatna te da neće biti nedopuštenih aktivnosti.

Ima i taktiku

Odvjetnički tim princa Alija je uložio žalbu Sudu za sportsku arbitraži i zatražio da se o njoj raspravlja u hitnom postupku. Tako će i biti, jer su iz CAS-a najavili da će najkasnije u četvrtak, dan prije izbora, obznaniti svoju odluku.

Ali se nada da će u prvom krugu glasovanja osvojiti 35 od 209 glasova i onda u sljedećim fazama izbora dodatno povećavati podršku glasača.