Emotivna Blanka priznala da joj je ova medalja zaista spasila karijeru

'Uopće nije loše za povratak na SP nakon četiri godine', izjavila je Blanka

Croatia's Blanka Vlasic reacts in the final of the women's high jump athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 29, 2015.  AFP PHOTO / FRANCK FIFE
FOTO: AFP

“Nisam mislila da vrijedim za medalju”, komentar je koji je Blanka Vlašić dala u izjavi za HTV nakon što je u subotu osvojila srebro na pekinškom Svjetskom prvenstvu.

Proslavila ju je u suzama svjesna čime se sve trebala nositi da bi do ovoga došlo. Niz ozljeda koji ju je udaljio od sportskih natjecanja posljednjih godina nije ostavljao mnogo prostora za nadu, no i ono malo što se ponudilo Blanka je uzela.

“Uopće nije loše za povratak na Svjetsko prvenstvo nakon četiri godine”, kazala je prije no što je medalju posvetila ljudima koji se nikad ne predaju u životu.

Osjetila nesigurnost

A, nije sve dobro krenulo. Rušenje na 1.92 metara djelovalo je kao upozorenje.

“Osjetila sam da me malo obuzima nesigurnost, trenirala sam samo na lijevu nogu, desnu smo štedjeli maksimalno. Zato je bilo ono rušenje na 192, dok sam našla tehniku, počela vjerovati sebi da mogu. Počela sam uživati nakon 1.97, onda sam rekla `dobro je, ajde neću sad ići doma tužna nakon ovoga´. Osjećala sam da imam i 2.03, ali nedostaje mi skokova, spremnosti, specifične spremnosti”, rekla je vlasnica dvaju zlata i dva srebra sa svjetskih prvenstava i nastavila:

“Ovo će mi ostati jedno od ljepših sjećanja u karijeri, što ne znači da ću odustati od težnje za zlatima, ovo mi je poticaj da ne odustajem, još uvijek imam nešto ponuditi.”

Možda već i sljedeće godine na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.