Stigla je i službena potvrda. Hiddink će voditi Chelsea do kraja sezone

'Uvjeren sam da možemo okrenuti ovu sezonu nabolje', poručio je Hiddink

(FILES)  A picture taken on May 27, 2009 shows Chelsea's Dutch manager Guus Hiddink leading a team training session at the Club's grounds in Cobham, Surrey. Chelsea have reappointed Guus Hiddink as interim manager on December 19, 2015 hoping the veteran Dutch handler can rediscover the golden touch that brought the Londoners the FA Cup in his last stint at Stamford Bridge.
AFP PHOTO/IAN KINGTON 

FOR EDITORIAL USE ONLY / AFP / IAN KINGTON
FOTO: AFP

Po drugi puta u svojoj trenerskoj karijeri nizozemski nogometni stručnjak Guus Hiddink preuzima klupu Chelseaja tijekom sezone. Nakon što je odradio dobar posao 2009. godine kada je naslijedio Luiza Felipea Scolarija, vraća se 69-godišnjak u London popraviti ono što je u ovoj sezoni loše odradio Jose Mourinho.

Službena potvrda je stigla i Hiddink je prihvatio posao do kraja sezone. Prvi puta kada je odrađivao tu ‘vatrogasnu’ ulogu slavio je u jedanaest od trinaest ligaških utakmica, osvojio s klubom 34 od mogućih 39 bodova, ali i naslov u FA kupu.

Sretan zbog povratka

“Sretan sam što se vraćam na Stamford Bridge, u klub koji je jedan od najvećih na svijetu i koji se trenutačno ne nalazi ondje gdje pripada. Kako bilo, uvjeren sam da možemo okrenuti ovu sezonu nabolje. Sretan sam i što ću raditi s ovim igračima i ljudima u klubu i najviše zbog obnavljanja svoje veze s navijačima”, kazao je Nizozemac koji je trenerski CV gradio vodeći PSV, Fenerbahče, Valenciju, Real Madrid, Betis, Anži, a vodio i reprezentacije Nizozemske, Australije, Rusije, Turske i Južne Koreje.

Portugalac je, podsjetimo, u 16 kola osvojio petnaest bodova u ligaškoj sezoni u kojoj mu momčad brani naslov pobjednika, nakon čega mu je uručen otkaz. Trenutačno je Chelsea samo bod udaljen iz zone ispadanja iz Premier lige.