Štimac poručio navijačima West Hama da Bilić ima sve potrebno za uspjeh

- Slaven Bilić je menadžer koji je dugoročno rješenje - tvrdi Igor Štimac

16.12.2012.,  Zagreb - U hotelu Esplanada odrzana je donatorska vecera humanitarne zaklade Vatreno srce. Igor Stimac i Slaven Bilic.
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Na službenim internetskim stranicama engleskog Premierligaša West Hama objavljen je razgovor s Igorom Štimcem, nekadašnjim igračem tog kluba i suigračem novog menadžera momčadi Slavena Bilića. Upravo je potonji bio tema upita na koje je Štimac odgovarao.

“Malo je onih koji Bilića poznaju bolje od Štimca. Obrambeni je dvojac igrao zajedno u splitskom Hajduku prije no što su pomogli svojoj zemlji dosegnuti četvrtfinale Europskog prvenstva 1996. godine i završiti na sjajnom trećem mjestu Svjetsko prvenstvo 1998. godine”, piše u uvodu teksta u kojem se dodaje da je Štimac slijedio Bilićev igrački put u West Ham, kao i onaj trenerski na klupi hrvatske nogometne reprezentacije.

Dugoročno rješenje

– Znam što Slaven osjeća prema West hamu i to je vrlo važno. Obojica smo igrali za klub u kojem smo proveli sjajno vrijeme. Znam da će navijači prihvatiti Slavena na ispravan način i da on ima sve potrebno da bi ovdje uspio – poznaje jezik, ima iskustvo i taktičko znanje. Zna što navijači očekuju. On je super tip i ima sjajnu osobnost – veli Štimac koji smatra da će svojom nogometnom filozofijom Bilić sebi osigurati dulji ostanak u klubu.

– Kada je bio izbornik Hrvatske, reprezentacija je igrala vrlo uzbudljiv nogomet. On je menadžer koji je dugoročno rješenje, znate, možda i ne donese odmah nešto u klub, ali zbog svog načina rada njegov doprinos klupskim uspjesima je velik – zaključio je Štimac.