Stolnotenisači na Europskom prvenstvu poraženi od Češke 3-2 i izgubili priliku braniti broncu

Četvrto mjesto u skupini donijelo je borbu za poredak od 9. do 16. mjesta

30.07.2012., London - Ljetne Olimpijske igre 2012. Stolni tenis. Andrej Gacina protiv Shibaeva Alexandera.
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva u Jekaterinburgu, u odlučujućem susretu skupine D naši su igrači izgubili od Čeha s 3-2, te tako natjecanje u skupini okončali na posljednjem četvrtom mjestu s jednom pobjedom i dva poraza.

Hrvatska je bila u situaciji da pobjedom protiv Češke osvoji prvo mjesto u skupini nakon što je Bjelorusija u drugom susretu posljednjeg kola svladala Grčku sa 3-1, no osim Andreja Gaćine, koji je dobio oba svoja dvoboja, niti jedan od preostalih naših reprezentativaca nije bio raspoložen.

Četvrto mjesto u skupini

Takvim raspletom prvo mjesto u skupini D osvojila je Bjelorusija s omjerom 2-1, isto omjer ostvarila je i druga Grčka, treća Češka je završila sa 1-2, a isti je omjer ostvarila i četvrta Hrvatska.

Hrvatska, koja je prošle godine u Lisabonu osvojila brončanu medalju, tako će u nastavku EP u Jekaterinburgu igrati za plasman od devetog do 16. mjesta, a važno je izbjeći posljednja dva mjesta koja vode u drugu jakosnu skupinu.