Subašić i Pašalić pobjedom otvorili francusko prvenstvo, Bielsa dao otkaz

Najveće iznenađenje priredio je Caen pobjedom u Marseilleu.

FOTO: AFP/AFP

Nogometaši Monaca gostujućom pobjedom nad Nicom od 2-1 otvorili su novu sezonu u francuskom prvenstvu. Danijel Subašić primio je pogodak od Germina u 7. minuti, kojim je Nica povela, ali je u 44. minuti domaćin ostao s igračem manje zbog isključenja Boscaglija, što je Monaco iskoristio za preokret u drugom poluvremenu. Silva je u 51. minuti pogodio za izjednačenje, a Kurzawa je u 62. minuti postavio konačan rezultat utakmice.

Mario Pašalić je bio u početnoj postavi Monaca, ali ga je trener Leonardo Jardim već u 25. minuti povukao iz igre, a umjesto njega ubacio Bernarda Silvu, strijelca izjednačujućeg pogotka.

Ostavka Bielse

U subotu je odigrano šest utakmica 1. kola nove sezone francuskog nogometnog prvenstva, a najveće iznenađenje priredio je Caen pobjedom u Marseilleu. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Delort u 27. minuti.

u Međuvremenu, argentinski stručnjak Marcelo Bielsa izdržao je u svojoj drugoj sezoni na klupi Marseillea samo jednu utakmicu te je nakon subotnjeg domaćeg poraza od Caena podnio ostavku na svoju dužnost, objavio je klub.

“Završio sam svoj posao ovdje, vraćam se u svoju domovinu. Ovoj sam momčadi dao sve što sam mogao”, izjava je argentinskog trenera koju je Olympique Marseille prenio na svom službenom twitter profilu.

Rezultati 1. kola

Nice – Monaco 1-2

Bastia – Rennes 2-1

Marseille – Caen 0-1

Montpellier – Angers 0-2

Nantes – Guingamp 1-0

Troyes – Ajaccio 0-0

U petak je PSG slavio s 1-0 na gostovanju Lilleu, a u nedjelju će igrati:

Bordeaux – Reims

Toulouse – St. Etienne

Lyon – Lorient