Sudac Marić žali što je dosudio jedanaesterac za Dinamo i tvrdi da više nikada neće suditi derbi

"Primam prijetnje smrću od subote od 20 sati pa do danas"

21.09.2015., Zagreb - Nogometni sudac Bruno Maric, sudac koji je sudio derbi Hajduk Dinamo odrzao je konferenciju na medije. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Dva dana nakon derbija prvenstva između Hajduka i Dinama (0-0) u destom kolu Prve HNL, konferenciju za medije održao je Bruno Marić, glavni sudac utakmice.

Njemu je zamjereno od strane Hajduka što nije dosudio jedanaesterac za splitski klub krajem prvog poluvremena i što je za Dinamo dosudio kazneni udarac pri kraju susreta.

“Žalim što sam dosudio jedanaesterac za Dinamo”

Nakon utakmice sudac iz Daruvara je znog prijetnji prijavio predsjednika Nadzornog odbora Hajduka Ljubu Pavasovića Viskovića.

“Duboko žalim što sam dosudio jedanaesterac za Dinamo”, kazao je Marić.

Prijetnje sucu Bruni Mariću

“Imao sam osjećaj da je sve super kroz utakmicu. Sve je išlo dobro, nisam nasjedao na simuliranje, a onda ta nesretna 93. minuta. Ono što sam vidio ili ono što sam mislio da sam vidio, bio sam siguran da je jedanaesterac za Dinamo. Tom odlukom izazvao sam revolt, žuč i veliku tugu navijača Hajduka. Žao mi je zbog toga”, izjavio je Marić i nastavio:

“Srećom, Henriquez je promašio”

“Srećom, Henriquez je promašio pa nisam napravio neku štetu Hajduku, ali počeo se spominjati Zdravko Mamić, Davor Šuker, HNS, moji kolege suci. Dinamu sam stvorio probleme, a nitko od njih nemaju nikakve veze. Po ničijim uputama ne donosim odluke. Molio sam Boga da ne bude nikakvih repova, no nažalost ništa od toga.”

Prijetilo se Mariću nakon utakmice.

“Hladne glave su mi prijetili da će me ubiti, opraštam im što su rekli vruće glave. Izjave Ljube Pavasovića Viskovića su neprihvatljive i ružne. Nama sucima ne piše se dobro ako ćemo drhtati nakon svake odluke. Primam prijetnje smrću od subote od 20 sati pa do danas. Svima ću ih pokazati. Dobio sam tisuće poruka da će mi zaklati djecu, pobiti cijelu obitelj”, dodao je.

“Brbić je izgledao tužno, a ne opasno”

Brbić je na poluvremenu ušao u svlačionicu, izgledao je tužno, a ne opasno. Pitao je je li bio jedanaesterac (igranje rukom Dinamovca Benkovića, op. a.), a kolega Frković je rekao da je siguran kako nije bio i kako je on donio odluku. Glupost je da je Vučević upao u svlačionicu, to nije istina. Brbić je opet htio ući nakon utakmice, no nisu ga pustili.”

“Nikad više neću suditi derbi, taman da igraju u Daruvaru, ni u Zagrebu ni u Splitu.”

Daruvarskom sucu i danas se spočitava druženje i pjevanje s (bivšim) igračima Dinama Antom Rukavinom i Cleytonom.

“Mislio sam da je Cleyton dostavljač pizze”

“Nikad se neću odreći prijatelja Rukavine. Pjevanje s njim mi je stvorilo uteg, a za Cleytona nisam imao pojma tko je. Mislio sam da je dostavljač pizze, niti je on znao da sam ja sudac”, izjavio je Marić i dodao:

“Hrvatski nogometni suci su iznadprosječni. Suci nisu sekta, svi mi koji smo sudili derbi izmolili smo Očenaš prije derbija, svi suci.”