Hajduk - Dinamo 0-0, Henriquez promašio jedanaesterac za pobjedu Dinama, Splićani nezadovoljni sucem

Golman Dinama Eduardo je spašavao hrvatskog prvaka tijekom utakmice

19.09.2015., Poljud, Split - Nogometna utakmica MAXtv 1. HNL, 10 kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Nikola Vlasic.
 Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U utakmici 10. kola Prve HNL, Hajduk i Dinamo igrali su 0-0. Pred 25.000 gledatelja sudio je Marić iz Daruvara.

I u drugom ovosezonskom najvećem hrvatskom derbiju nije bilo pobjednika. Nakon 1-1 u prvom kolu u Maksimiru, na Poljudu je završilo bez pogodaka. Hajduk je bio bliže pobjedi, ali Dinamo je uspio sačuvati bod zahvaljujući vrataru Eduardu koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana u drugom poluvremenu. U samoj završnici za Dinamo je dosuđen jedanaesterac kojeg je promašio Henriquez.

Ruka Benkovića

Hajduk je u samoj završnici prvog poluvremena tražio jedanaesterac, nakon što je nesigurni Benković igrao rukom u svom kaznenom prostoru sudac Marić se nije oglasio.

U nastavku je Hajduk bio daleko opasniji, ali Dinamo je imao raspoloženog Eduarda koji je u 56. minuti obranio udarac Juranovića, u 60. je zaustavio pokušaj Tudora, u 63. Balića, a u 81. je “razoružao” i Malokua.

Jedanaesterac u posljednjim minutama

Sudac Marić u sudačkoj je nadoknadi još jednom donio odluku koja se nije svidjela navijačima i igračima Hajduka, dosudivši kazneni udarac za Dinamo iako je Milović čisto izbio loptu iz nogu Soudanija. Prethodno je došlo do blagog kontakta Velazqueza i Soudanija, ali Alžirac je nastavio akciju i tek nakon što je izgubio loptu Marić je pokazao na bijelu točku, te je usto pokazao i drugi žuti, odnosno crveni karton Velazquezu. Ipak, Henriquez je promašio kaneni udarac i ostalo je 0-0.

Vodeći Dinamo sada ima 20 bodova, tri više od Hajduka i Rijeke, koja od 19 sati igra na svom terenu protiv Intera.

O ovoj utakmici će se još dugo raspravljati, pogotovo među navijačima Hajduka, jer dvije dosuđene situacije su vidjeli drugačije nego što je to vidio sudac Bruno Marić.


Kraj utakmice!

90+3′ – Henriquez puca na lijevu Kalinićevu stranu, ali lopta odlazi pored vratnice!

90+2′ – Jedanaesterac za Dinamo. Bruno Marić vidio je prekršaj Velasqueza nad Soudanijem koji se sjurio prema Kaliniću. Velasquez je dobio drugi žuti karton

90′ – Izlazi Sušić, ulazi Roguljić. Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade

87′ – Problemi za Dinamo, Ozlijedio se Eduardo, a sve izmjene su iskorištene.Probat će Porugalac izdržati do kraja utakmice

82′ – Eduardo! Maloku je odlično pucao, ali vratar Dinama uspijeva izbaciti loptu

75′ – Pjaca je morao izaći kod Dinama, ušao je Goncalo

72′ – Balić izlazi kod Hajduka, ulazi Maloku

71′ – Novi korner za Hajduk, ali na kraju Eduardo odbija loptu u aut. Velazquez je dobio žuti karton zbog neopreznog starta na Pjaci

Kod Dinama je izašao Antolić, a ušao je Machado

64′ – Balić puca nakon dodavanja Jeffersona, ali Eduardo odlično izbacuje loptu u korner!

60′ – Opet je Eduardo spasio Dinamo nakon udarca Tudora

59′ – Kod Dinama, umjesto Roga ulazi Ćorić

56′ – Pritisak Hajduka. Juranović puca s dvadesetak metara, ali Eduardo brani. Lopta je došla do Vlašića koji gađa lijevu stranu gola golmana Dinama, ali lopta odlazi pored vratnice.

52′ – Josip Juranović ušao je umjesto ozlijeđenog Ohandze

47′ – Sušić je dobro pucao s dvadesetak metara nakon što se oslobodio pratnje. njegova lopta prošla je uz desnu Eduardovu vratnicu

Počelo je drugo poluvrijeme!

45′– Hajduk traži igranje rukom Benkovića! Suci ne reagiraju! Igranja rukom je bilo, ali teško je procijeniti je li bilo namjere

43′ – Tridesetak stupnjeva u zraku i čini se kako igrači čekaju kraj poluvremena

37′ – Dinamo je imao prekršaj na rubu kaznenog prostora. Antolić je izveo prema sredini ruba šesnaesterca, ali igrači Hajduka prije su bili na lopti. Pokušan je protunapad, ali ništa od toga.

Nezadovoljni odlukama suca Brune Marića, navijači Hajduka počeli su vrijeđati suca utakmice.

30′ – U jednom takvom protunapadu Soudani je povukao loptu i okušao udarac s dvadesetak metara. Ravno u golmana Hajduka Kalinića

Domaćini su pomalo preuzeli igru, drže loptu dugo kod sebe, a Dinamo čeka priliku iz protunapada

23′ – Ohandza se vratio u igru nakon što je dvije minute ranije zatražena liječnička pomoć za njega. Krenuo je po lijevoj strani i izborio korner

18′ – Žuti karton za Marka Roga (Dinamo)

13′ – Dinamo je imao priliku za vodstvo. Jefferson je pogriješio, lopta je došla do Henrqueza koji ju proslijeđuje do Soudanija. On je s desne strane htio ubaciti u sredinu, ali je lopta preletjela Henriqueza.

11′Kakva prilika za Hajduk! Dinamovac Filip Benković krivo je dodao prema sredini i na 18 metara od gola Dinama loptu je dočekao napadač Hajduka Ohandza. Prevario je istrčalog Eduarda, pucao, ali Benković blokira udarac i lopta odlazi u korner!

6′ – Dinamovac Pjace bio je iznenađen loptom koja je došla do njega u kazneni prostor Hajduka. Uputio je slab udarac koji Kalinić bez problema zaustavlja.

5′ – Ohandza je iz okreta pucao na vrata Dinama, ali je njegov udarac odbijen u korner

2′ – Soudani je pogodio gredu s udarcem upućenim s desne strane napada Dinama

1′ – Utakmica je počela!

Na tribinama je oko 20.000 gledatelja.

Hajduk: Kalinić – Velazquez, Milović, Bilij, Milić – Jefferson – Sušić, Balić, Tudor, Vlašić – Ohandza
Dinamo: Eduardo – Mattel, Benković, Taravel, Pivarić – Ademi, Antolić – Soudani, Rog, Pjaca – Henriquez


Zagrebačka momčad dolazi nakon velike pobjede (2-1) nad Arsenalom u Ligi prvaka, ali i s učinkom od 42 utakmice bez poraza.

Hajdukov trener Damir Burić ne može računati na suspendiranog Caktaša i ozlijeđenog Nižića.

Dinamo Zagreb stigao je na Poljud kod Hajduka u oslabljenom sastavu, bez Sigalija, Pinta, Fernandesa i Ćorića, a među njima je trebao biti i Taravel, ali je osposobljen za utakmicu.