Šuker nije htio potvrditi, ali internetska stranica HNS jest; Šimunić i Miše u Čačićevom stožeru

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i službena internetska stranica u raskoraku

14.12.2014., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv,1. HNL, 19. kolo, GNK Dinamo - HNK Slaven Belupo. Ante Cacic pozdravlja se s Josipom Simunicem. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker jasno je tijekom konferencije za medije organizirane u svrhu potvrđivanja Ante Čačića na mjesto izbornika reprezentacije izjavio da ne želi izlaziti u javnost iznoseći imena Čačićevih pomoćnika. Službena internetska stranica Saveza čiji je Šuker predsjednik s time nema problema.

Konkretno je Šuker upitan hoće li jedan od Čačićevih pomoćnika biti Joe Šimunić, branič sa 105 nastupa za reprezentaciju od koje se oprostio kaznom Disciplinskog odbora Međunarodne nogometne federacije zbog pozivanja tribina na uzvikivanje pokliča ‘Za dom’. Odgovorio je pritom Šuker da će izbornik sam odabrati svoje pomoćnike i da će se to znati u utorak kada će Čačić i održati prvu konferenciju kao izbornik hrvatske izabrane vrste.

Šimunić i Miše

U predstavljanju novog izbornika reprezentacije službena internetska stranica HNS-a potvrđuje informaciju rečenicom:

“Čačićevi će pomoćnici u stručnom stožeru biti donedavni reprezentativac Josip Šimunić, branič sa 105 nastupa za Vatrene te Ante Miše, koji je sedam puta branio boje Hrvatske i bio je trener, između ostalih, Hajduka te Istre 1961. ”

Dvostruka kruna s Dinamom

O Čačićevom radnom iskustvu dodaje se sljedeće:

“Čačić, dosadašnji trener zagrebačke Lokomotive, završio je Kineziološki fakultet, a trenersku je karijeru počeo kroz redove Tekstilca, Dubrave, Inkera, Osijeka, Zadra i Slaven Belupa. U tom je razdoblju, od 1994. do 1998. godine, bio i pomoćni trener u mladoj reprezentaciji Hrvatske.

Od 2003. do 2006. godine radio je i kao pomoćnik Ilije Lončarevića u nacionalnoj selekciji Libije, gdje je obavljao i dužnost izbornika mlade reprezentacije. Sa seniorima je osvojio brončanu medalju na Mediteranskim igrama.

Klupsku je karijeru potom nastavio u Kamen Ingradu, Croatiji iz Sesveta, Lokomotivi, Dinamu, Radniku iz Sesveta, Mariboru i Slaven Belupu, a sa zagrebačkim Modrima osvojio je dvostruku krunu 2012. godine te zatim uveo momčad u grupnu fazu Lige prvaka.”