Davor Šuker kaže da su priče o Mamićevom utjecaju teorije zavjere (jer je Čačić izabran zbog iskustva)

Šef HNS-a gostovao je na HRT-u gdje je pričao o novom izborniku

Maras je najavio da HDZ više preko svojih poltrona neće utjecati na sport
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prokomentirao je imenovanje Ante Čačića za novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije i istaknuo da je bivši trener Lokomotive pravi čovjek za taj posao.

Šuker je otkrio koji je kriterij presudio u odluci, za koju kaže da nije bila lagana. “Gledali smo više iskustvo, po meni Ante Čačić ima dosta iskustva, s Dinamom je bio u Ligi prvaka, s Mariborom u Europskoj ligi. Bio je trener devetorici koji su sada u reprezentaciji. Nije lako odlučiti u ovako kratkom roku, ali izabran je jednoglasno”, izjavio je za HRT.

`Čačić je odgovoran Hrvatsku odvesti na Euro`

Predsjednik HNS-a kaže da je umoran od priča o Mamićevom utjecaju u Savezu. “Umorni smo od zavjera, tih misli da je sve namješteno, da se sve potkupljuje. Čačić ima veliku odgovornost, treba odvesti Hrvatsku na EP, zašto bi stavljao nečijeg kandidata prije svog odabira, a tko će platiti glavom, Čačić. Išli smo na mnogo velikih natjecanja, imamo velik ugled. Zar je moguće da od 590 članaka u novinama 560 bude loše o nogometu. Počeo sam malo i sijediti”, izjavio je.

Pogledajte cijeli razgovor Drage Ćosića s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom o izboru Ante Čačića za izbornika. "Počeo sam sijediti od silnih teorija zavjere", rekao je među ostalim, prvi čovjek HNS-a. https://bit.ly/1gGIqNJ

Posted by HRT Sport on 21. rujan 2015

Na kraju je pohvalio rad Izvršnog odbora i istaknuo da uspjesi iz prošlosti dovoljno govore. “Ovaj IO vrlo dobro radi, sve odluke iz prošlosti su bile dobre. Sjetimo se Bilića, zamislite da smo ga utukli nakon prvog neuspjeha u Grčkoj, tko zna što bi bilo s njegovom trenerskom karijerom”, završio je.