Šuker nakon uspjeha mladih reprezentacija kaže da će Hrvatska ostati moćna i u budućnosti

U-17 reprezentacija u četvrtak u 21 sat igra osminu finala SP-a protiv Njemačke

FOTO: PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker čestitao je hrvatskim mladim selekcijama na postignutim uspjesima te zaželio sreću reprezentaciji na Fifa U-17 Svjetskom prvenstvu u Čileu, objavio je HNS na svojoj stranici. Podsjetimo, Hrvatska U-17 reprezentacija (1998. godište) prošla je prvi krug Svjetskog prvenstva u Čileu, dok je kadetska s dvije pobjede osigurala plasman u Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

Deveto veliko natjecanje

“Ovoga mjeseca proslavili smo odlazak naše A reprezentacije na deveto veliko natjecanje od samostalnosti, a ovi uspjesi mladih selekcija pokazuju da će Hrvatska ostati moćna i u budućnosti. Čestitam izborniku Petru Krpanu, stožeru i svim igračima na sigurnom plasmanu u Elitno kolo na turniru u Lihtenštajnu te im želim sreću u završnom susretu protiv Češke, a potom naravno i u Elitnom kolu.”

Sutra s Njemačkom

Hrvatska reprezentacija do 17 godina u četvrtak u 21 sat igra osminu finala SP-a protiv Njemačke, a Šuker im je poželio sreću.

“Čestitam momcima i izborniku Dariju Bašiću na plasmanu među 16 najboljih ekipa svijeta. Dečki su pokazali da znaju, mogu i žele, vidjeli smo da imaju puno talenta, a i karakter za nositi se s teškim situacijama. Želim im puno sreće u susretu protiv Njemačke. Očekujem neizvjesnu i odličnu utakmicu između dvije ponajbolje ekipe u Europi, a kako god završilo, već sada možemo biti ponosni na ono što smo vidjeli u Čileu.”

Pobjeda nad Lihtenštajnom

Mladi hrvatski nogometaši do 17 godina starosti, nasljednici generacije koja je trenutno na Svjetskom prvenstvu u Čileu, inače su u drugom susretu na kvalifikacijskom turniru za EP u Lihtenštajn svladali su domaćina s 2-0, te i prije zadnjega kola osigurala plasman u drugu fazu. Pobjedu su osigurali pogocima Ivana Vujčića (15) i Maria Čuže (19).

U prvom kolu 7. skupine Hrvatska je prije dva dana nadigrala Gibraltar s 4-1, dok se u posljednjem kolu u subotu sastaju s vršnjacima iz Češke, koji su također prošli dalje. Obje momčadi imaju po šest bodova i borit će se za naslov pobjednika skupine.