Torcida prozvala predsjednicu jer je konzumirala pivo tijekom utakmice

Uoči subotnje utakmice Šuker je izjavio kako se strahuje da bi moglo doći do nereda

FOTO: AFP PHOTO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović snimljena je tijekom subotnje utakmice dok je na tribinama konzumirala pivo. Tim povodom odmah su joj se putem Facebooka obratili pripadnici Torcide pa su je upitali krši li time odredbe Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecaninjam te vrijedi li Zakon za sve jednako.

– Poštovana gospođo predsjednice, svi naši članovi su preventivno privedeni i podvrgnuti alkotestiranju. Jeste Vi ‘puhali’? – stoji na Torcidinom Facebooku uz članak 39. navedenog zakona.

Šuker se zahvalio predsjednici i policiji

U međuvremenu, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, zahvalio se svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji utakmice Hrvatska – Norveška. Posebnu zahvalu uputio je predsjednici Kolindi Grabar Kitarović te je čestitao policiji na sjajnom poslu.

– Bilo je prekrasno vidjeti Maksimir napunjen do maksimalnog kapaciteta koji smo imali za ovu utakmicu, a ponosni smo što tijekom utakmice nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident. Hrvatska može i mora biti zemlja bez rasizma, diskriminacije i nasilja na stadionu. Nakon susreta u Italiji prekinutog zbog huliganizma, ovo je važan korak naprijed i učinit ćemo sve da nastavimo ići u tom smjeru – stoji u Šukerovom priopćenju koje je objavljeno na službenoj stranici HNS-a.

Čestitke policiji

– Želim uputiti čestitku i zahvalu hrvatskoj policiji koja je odradila sjajan posao prije, za vrijeme i nakon utakmice te je dala maksimalnu pomoć Hrvatskom nogometnom savezu kako bi susret prošao bez sigurnosnih problema. Izuzetna nam je čast što je podršku Vatrenima dala i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, koja je i tim potezom pokazala veliko poštovanje prema nogometu i sportu općenito – poručio je Šuker te se zahvalio reprezentativcima i stručnom stožeru na još jednoj prekrasnoj predstavi i važnoj pobjedi na putu prema Francuskoj 2016. godine.

Podsjetimo, Šuker je uoči subotnje utakmice izjavio kako se strahuje da bi moglo doći do nereda na Maksimiru.

– Priča se da bi se neke frakcije mogle potući na Sjeveru. Već smo dobili žuti karton na San Siru. Zamislite da protiv Italije igramo pred praznim tribinama – rekao je tada Šuker.

Zbog nereda na gostovanju protiv Italije, HNS je morao zatvoriti dio tribine na utakmici s Norveškom, a plaćan je i kazna u iznosu od 80 tisuća eura.

Članak 39. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

(1) Novčanom kaznom od 2.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja:

2. pokuša unijeti ili unese u športski objekt alkoholna pića, drogu, pirotehničko sredstvo, oružje ili drugo sredstvo pogodno za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja (članak 4. stavak 1. podstavak 2.),

3. pokuša ući, dođe ili boravi na prostoru športskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka (članak 4. stavak 1. podstavak 3.)