Šuker se žali Španjolcima, kaže da nogomet u Hrvatskoj nema potporu politike, a zabrinut je i zbog navijača

Predsjednik HNS-a dao je intervju za španjolsku Marcu

Davor Šuker
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Davor Šuker bolje komunicira sa stranim medijima, nego s domaćim. Tako se predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza požalio španjolskoj Marci kako nogomet u Hrvatskoj nema dovoljnu potporu politike.

“Evo nas opet na Euru, ali nam treba jača potpora vlade. U sport se ne ulaže dovoljno, trebamo nove stadione i bolju infrastrukturu. Nogomet nije samo lijepa slika dočeka nakon velikih pobjeda”, kazao je Šuker i otkrio: “Moj cilj je uvijek biti među 15 najboljih na svijetu. Moj prethodnik je napravio dosta, ali ja želim još više”.

Zabrinuti navijačima

Teško će to više doći, dok se HNS bori s navijačkim nezadovoljstvom. Savez je nakon incidenata na San Siru (baklje) i Poljudu (kukasti križ na travnjaku), uz Uefinu kaznu od dvije utakmice bez gledatelja na domaćim utakmicama, zabranio odlazak hrvatskim navijačima na gostovanja.

“Istina je, jako smo zabrinuti, iako se trudimo i dajemo sve od sebe”, rekao je Šuker koji i dalje daje bezrezervnu podršku Michelu Platiniju, Uefinom čelniku koji se kandidirao za predsjednika FIFA-e.