Suspendirani predsjednik Fife Sepp Blatter pušten iz bolnice (u kojoj je završio zbog stresa)

Nakon nekoliko dana odmora trebao bi se vratiti na posao

FIFA President Sepp Blatter speaks during a press conference at the headquarters of the world's football governing body in Zurich on June 2, 2015. Blatter resigned as president of FIFA as a mounting corruption scandal engulfed world football's governing body. The 79-year-old Swiss official, FIFA president for 17 years and only reelected days ago, said a special congress would be called to elect a successor. AFP PHOTO / VALERIANO DI DOMENICO
FOTO: AFP

Suspendirani predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (Fifa) Sepp Blatter otpušten je iz bolnice nakon šest dana provedenih na pretragama zbog narušenog zdravlja.

“Morao je nekoliko dana biti u bolnici, ali sada je kod kuće gdje će se odmarati nekoliko dana prije no što se vrati na posao”, rekao je njegov bliski prijatelj i bivši publicist Klaus Stöhlker.

Na kormilu Fife do veljače

Blatter (79), koji se nalazi na mjestu predsjednika Fife od 1998. godine, u svibnju je dobio novi četverogodišnji mandat na čelu krovne nogometne organizacije, ali je samo nekoliko dana potom podnio ostavku zbog brojnih korupcijskih afera koje potresaju Fifu. Novi izbori, na kojima će biti određen Blatterov nasljednik, održat će se u veljači sljedeće godine.

Etički odbor Fife suspendirao je početkom listopada na 90 dana Blattera i predsjednika UEFA-e Michela Platinija zbog spornog transfera dva milijuna švicarskih franaka 2011. godine.