Talijanski izbornik najavio pravi pristup protiv Norvežana u utakmici velikog značaja za Hrvatsku

'Kvalifikacije treba ispoštovati sjajnom utakmicom protiv Norveške u Rimu'

Italy's coach Antonio Conte looks on during the friendly football match Italy vs England on March 31, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin.  AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
FOTO: AFP

Kolo prije kraja kvalifikacijskoga ciklusa talijanska nogometna reprezentacija osigurala je nastup na Europskom prvenstvu. U završnom činu puta koji reprezentacije vodi prema Francuskoj sljedeće godine, Talijanima je preostao dvoboj protiv Norveške, što je utakmica presudnog značaja i za Hrvatsku.

Sve tri spomenute momčadi uspješno su odradile svoj dio posla u subotu, pa pogled na ljestvicu skupine H kazuje da momčadi predvodi Italija s 21 bodom, odnosno dva više od Norveške na drugom mjestu i četiri u odnosu na trećeplasiranu Hrvatsku. Budući da samo dvije prvoplasirane reprezentacije ostvaruju direktan plasman na Euro, a treća će to pokušati postići kroz dodatne kvalifikacije, sasvim je jasno zašto utakmicu koja će se u utorak odigrati u Rimu s jednakim nestrpljenjem očekuje suparnik Talijana Norveška, ali i Hrvatska.

Nema opuštanja

Da bi nogometašima izbornika Ante Čačića taj ogled, odnosno pobjeda ili remi Talijana uopće išta značio, potrebno će biti upisati tri boda na Malti. Dobra vijest za Hrvatsku jest izjava izbornika vodeće momčadi grupe koji poručuje da će u utakmicu protiv Norveške Italija ući s namjerom da u njoj i pobijedi.

“Naš plasman u Francusku možda djeluje kao lako odrađen posao, no ništa laganoga u njemu nije bilo. Sada smo usredotočeni na utakmicu protiv Norveške koju moramo pobijediti da bi bili među nositeljima na ždrijebu skupina za Euro 2016. Moramo osigurati pravi pristup u tom ogledu, bez opuštanja. Kvalifikacije treba ispoštovati sjajnom utakmicom protiv Norveške u Rimu”, poručio je Antonio Conte.