Telegram doznaje: Barcelona će od HNS-a tražiti poštedu za Rakitića, kako je od utakmice s Rusijom pošteđen i Modrić

Četiri dana nakon utakmice u Krasnodaru, u Madridu se igra derbi Real Madrid - Barcelona

FOTO: Daniel Kasap/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će u utorak 17. studenoga prijateljsku utakmicu u Krasnodaru protiv Rusije, četiri dana uoči El Clasica, dvoboja Real Madrida i Barcelone u španjolskom prvenstvu.
Nepozivanje Luke Modrića iz Reala, a uvrštavanje u selekciju Ivana Rakitića, razljutilo je čelnike njegovog kluba Barcelone.

Katalonski klub će, doznaje Telegram, zatražiti od Hrvatskog nogometnog saveza i njegova predsjednika Davora Šukera, bivšeg igrača Real Madrida, da skine Rakitića s popisa putnika u ruski grad koji je udaljen 3000 kilometara od Barcelone.

Najviše dva treninga uoči El Clasica

Utakmica Rusije i Hrvatske igrat će se u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, što znači da će, u najboljem slučaju, čarter let iz Rusije za Hrvatsku, s igračima izbornika Ante Čačića, krenuti u jedan sat ujutro u srijedu i doći u ranim jutarnjim satima.

Čak i da se posebno za Rakitića organizira avion za Barcelonu, trebat će mu šest sati do Barcelone (redovnim linijama najmanje osam i pol sati putovanja), što znači da bi u tom slučaju stigao ujutro. Kada bi i prespavao u Hrvatskoj, izgubio bi jedan dan za pripremu pred važnu utakmicu, a kako se utakmica igra u Madridu i momčad putuje u petak za glavni grad Španjolske, Rakitić bi imao jedan ili eventualno dva treninga s momčadi uoči najvećeg derbija.