Teško da je itko očekivao da će uz bok Realu, Bayernu i PSG-u biti i ovaj klub

Celta je ove sezone svladala Barcelonu 4-1, a sad im slijedi ogled protiv Reala

Celta Vigo's forward Nolito (L) celebrates his goal with teammates during the Spanish league football match Villarreal CF vs RC Celta de Vigo at El Madrigal stadium in Villareal on October 18, 2015.   AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
FOTO: AFP

Odabrano nogometno društvo pet najjačih europskih liga broji tek nekolicinu momčadi koje u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu osjetile gorčinu poraza. I dok se za neke klubove ne može reći da taj podatak baš toliko iznenađuje, postoji u tok konkurenciji i jedan neočekivani član.

U engleskom nogometnom prvenstvu nedodirljivih nema. Vodeći Manchester City upisao je dva poraza, a u toj su kategoriji uspješniji samo Leicester City i Tottenham sa po jednim ishodom bez bodova. Slična je priča i u Italiji čiju ljestvicu predvodi Fiorentina koja je dva puta posrnula, jednom više od četiri kluba koji ju slijede na ljestvici, a oni su Roma, Inter, Napoli i Sassuolo.

Jedino je Bayern savršen

Preostale tri najjače europske lige imaju neporažene momčadi. U francuskom prvenstvu to je aktualni prvak Paris Saint-Germain uz omjer od osam pobjeda i dva neodlučena ishoda, dok u njemačkoj Bundesligi još dojmljivije djeluje Bayern. I ta momčad brani ukupni naslov iz prošle sezone i to u ovom trenutku čini savršeno nakon devet odigranih utakmica.

U španjolskom prvenstvu trenutačno vrh drži Real iz Madrida koji uz pet pobjeda ima i tri remija, a upravo je tome jednak učinak Celte iz Viga, kluba koji svojim uspjesima kroz povijest ne može ući u društvu u kojem se nalazi u ovome trenutku. Ipak, sastav Eduarda Berizza trenutačno izgleda vrlo dobro.

Pala je Barcelona, slijedi Real

Godine 2012. vratili su se nakon petogodišnje pauze u španjolsko prvenstvo, sezonu spasili doslovno u posljednjem kolu u kojem su si osigurali prvoligaški status, a potom na klupu doveli Luisa Enriquea. Aktualni Barcelonin trener momčad je u toj sezoni doveo do devetog mjesta ljestvice, a godinu potom završili su osmi.

Osim podatka da su drugi na ljestvici, fascinira i onaj da je u Primeri od njih više zabila samo momčad madridskog Reala (18-17), a upravo će taj klub biti i njihov sljedeći suparnik nadolazeće subote. Pritom sastav Rafaela Beniteza nema pravo unaprijed upisati bodove na stadionu Balaidos na kojem je publika imala priliku već vidjeti jedno iznenađenje ove sezone. Stigla je u petom kolu Barcelona, a Celta je aktualnom prvaku Španjolske i svom bivšem treneru isporučila četiri gola u uvjerljivoj 4-1 pobjedi. Slijedi im novo testiranje snage i nova prilika da se održe u krugu momčadi najjačih europskih liga koje još uvijek ne znaju za poraz.

https://www.youtube.com/watch?v=LokrjCnzKy8