U švicarskom klubu potvrdili pregovore koji bi mogli rezultirati dolaskom Ronaldinha

Ronaldinhov brat bio je u Sionu i sastao se s predsjednikom kluba

Ronaldinho of Queretaro celebrates his goal against America, during their Mexican Clausura 2015 tournament football match, in Mexico City, on April 18, 2015. AFP PHOTO/ALFREDO ESTRELLA
FOTO: AFP

U nedjelju su se pojavili napisi koji su povezali nekoć najboljeg svjetskog nogometaša Ronaldinha sa švicarskom ligom, konkretnije Sionom. Danas stiže i potvrda mogućeg transfera.

Vijest je u nedjelju objavio Blick ne imenujući klub navodno zainteresiran za usluge bivšeg brazilskog reprezentativca. No, očito neraskidive veze koje Ronaldinhov stariji brat Roberto de Assis Moreira ima u Sionu, za koji je nekoć igrao, pa se i naslutilo da je o tom klubu riječ, mogle bi uroditi plodom.

I Gattuso je ondje igrao

“Istina je da je Roberto bio ovdje prošloga tjedna i da smo se sastali. Recimo to ovako: Vrlo pomno pratim cijelu stvar”, kazao je predsjednik kluba Christian Constantin svjestan, ipak, limitiranosti blagajne kojom raspolaže u slučaju da Brazilac dobije i unosnije ponude.

Dođe li, pak, u Sion Ronaldinho neće biti prvi svjetski poznati nogometaš koji je ondje igrao. Prije dvije godine dres je nosio proslavljeni talijanski reprezentativac Gennaro Gattuso i u njemu završio igračku i otpočeo trenersku karijeru.