Zbog pogreške sutkinje Uefa naredila ponavljanje dijela utakmice

Marija Kurtes zaslužna je za jednu od najbizarnijih završnica utakmice

Njemačka sutkinja Marija Kurtes zaslužna je za jednu od najbizarnijih završnica nogometne utakmice. Naime, igrala se šesta minuta sudačke nadoknade kada je dosudila kazneni udarac za žensku reprezentaciju Engleske u kvalifikacijskom susretu za Euro U-19 protiv Norveške.

Leah Williamson je postigla pogodak, ali je on poništen jer je njena suigračica prerano utrčala u 16-erac. Umjesto da sutkinja odredi ponovno izvođenje kaznenog udarca, ona je dodijelila slobodan udarac za Norvežanke te je 16 sekundi kasnije svirala kraj utakmice.

Žalili se Uefi

Engleski nogometni savez uložio je žalbu na njenu odluku, pa je Uefa odredila da se posljednjih 16 sekundi utakmice odigraju pet dana kasnije. To se u četvrtak navečer i dogodilo.

Willimasova je izvela kazneni udarac pa je postigla pogodak za konačnih 2:2. Tim se rezultatom Engleska plasirala na Euro. Junakinja s početka priče, sutkinja Marija Kurtes, nije sudila u ponovljenom susretu, javlja CNN.

Potrebno je istaknuti da su obje reprezentacije uoči ponavljanja posljednjih 16 sekundu utakmice istu večer odigrale druge kvalifikacijske susrete. Engleska je u Belfastu igrala protiv Švicarske, dok je Norveška odmjerila snage sa Sjevernom Irskom.