U utorak bi se trebalo dogoditi nešto nezamislivo, engleski navijači pjevat će Marseljezu na Wembleyu

U znak solidarnosti s francuskim žrtvama, engleski navijači pjevat će francusku himnu na utakmici protiv tricolora

French midfielder Yohan Cabaye (L) embraces French goalkeeper and captain Hugo Lloris (C) as French defender Raphael Varane (R) looks on after France defeated Germany 2-0 in a friendly international football ahead of the Euro 2016, on November 13, 2015 at the Stade de France stadium in Saint-Denis, north of Paris.    AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
FOTO: AFP

U satima i danima nakon terorističkih napada u Parizu, u kojima je poginulo više od 120 ljudi, Englezi i Francuzi zaboravili su na tradicionalno suparništvo. U utorak će, bez obzira na sve sigurnosne probleme, odigrati prijateljsku utakmicu na londonskom Wembleyu, a televizijski voditelj Mark Pougatch pozvao je Engleze da u znak solidarnosti, zajedno s gostujućim navijačima i reprezentacijom otpjevaju Marseljezu.

Iako je bilo govora kako će se utakmica na Wembleyu otkazati, predsjednik Francuskog nogometnog saveza potvrdio je kako će se u utorak ipak igrati.

Dirljiva je bila scena sinoć nakon utakmice Francuske i Njemačke. Nakon što su se na Stade de Franceu čule eksplozije, gledatelji su zadržani na stadionu, a prilikom evakuacije, izlazeći sa stadiona, pjevali su francusku himnu.

Danas su utakmice talijanske Serie B započele minutom šutnje u počast žrtvama, a uoči utakmice Livorna i Torina, začula se Marseljeza na stadionu.

Ta je pjesma nastala je za vrijeme Francuske revolucije, prvo je pozivala na borbu protiv dotadašnjeg rojalističkog poretka, a kasnije je i postala himna.