UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske, našoj U-21 reprezentaciji prijeti oduzimanje bodova

Odluku o eventualnim sankcijama UEFA će donijeti 4. travnja

FOTO: PIXSELL

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske U-21 reprezentacije zbog nastupa neprijavljenog mladog reprezentativca Ivana Fiolića u utakmici kvalifikacija za Euro U-21 protiv Estonije. Postupak je pokrenut zbog kršenja članka 39. Uefinog pravilnika koji se odnosi na ispravnu prijavu igrača u zapisnik uoči početka utakmice. Odluku o sankcijama donijet će 4. travnja.

Estonci se nisu žalili

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Hrvatske do 21 godine u ponedjeljak je u Zaprešiću pobijedila Estoniju 2:1 i stigla do jako važne pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. No, nakon utakmice pojavila se vijest da bi mladim Vatrenima mogla biti oduzeta tri osvojena boda zbog bizarne pogreške, nastupa nogometaša koji nije smio zaigrati protiv Estonije. Za hrvatsku reprezentaciju na početku drugog poluvremena u igruje ušao nogometaš Lokomotive Ivan Fiolić koji nije bio niti u zapisniku utakmice.

Ivan Fiolić
Ivan Fiolić PIXSELL

Sve ovo znači da posla ponovno ima Uefina Disciplinska komisija koja je, podsjetimo, nedavno zbog slične situacije izbacila Dinamove juniore iz Lige prvaka. Iako se Estonija nije žalila, za očekivati je da će utakmica biti registrirana rezultatom 3:0 goste.

Bitno za napomenuti kako Uefa prilikom ovakvih slučajeva propisuje kaznu oduzimanja bodova, registraciju susreta 3:0 za protivnika i novčanu kaznu.