HNS nije dobio veliku kaznu. Za propust oko mlade reprezentacije UEFA-i moraju uplatiti 5000 eura

Hrvatska je utakmicu s Estonijom dobila 2-1 i stigla do važne pobjede

FOTO: PIXSELL

Disciplinska komisija Uefe kaznila je Hrvatski nogometni savez s pet tisuća eura zbog propusta na utakmici reprezentacije do 21 godine protiv Estonije u kojoj je za mlade Vatrene nastupio nogometaš Ivan Fiolić koji nije bio u zapisniku.

`Disciplinska komisija Uefe na današnjoj je sjednici odlučila kazniti Hrvatski nogometni savez s 5.000 eura nakon prijave zbog tehničkog propusta na susretu između mladih selekcija Hrvatske i Estonije. Na navedenom susretu za Hrvatsku je nastupio Ivan Fiolić koji nije bio naveden u završnom zapisniku za utakmicu.

Odlična situacija

Hrvatski nogometni savez proteklih je dana bio u stalnoj komunikaciji s Uefom, dostavljeno je temeljito objašnjenje situacije, a navedene argumente Disciplinska komisija je u cijelosti uvažila te je prihvaćen stav HNS-a kako se radi o tehničkom propustu manjeg značaja koji ne zahtijeva teže sankcije već simboličnu financijsku kaznu`, stoji na stranici HNS-a.

Izvrstan je ovo rasplet situacije za HNS, u kojem su strahovali od drastično strože kazne Uefe, a kao izgledna opcija se spominjala i registracija utakmice rezultatom 3-0 za Estoniju.

Hrvatska je tu utakmicu dobila 2-1 i stigla do jako važne pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. U ovom trenutku su mladi Vatreni vodeća momčad skupine 6 s 18 osvojenih bodova u sedam utakmica. Drugoplasirana Španjolska ima pet bodova više od Španjolske i Švedske.