Uefina stranica predstavila Marka Pjacu (novog Bokšića čiji je uzor Ronaldinho)

Navodi se da bi Marko Pjaca uskoro mogao prerasti i napustiti Dinamo

12.07.2015., stadion u Maksimiru, Zagreb - Derbi utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk u prvom kolu MAXtv Prve lige. Marko Pjaca. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Službena internetska stranica Europskog nogometnog saveza u svojoj tjednoj rubrici predstavljanja mladih i sjajnih nogometaša svoj je prostor u nedjelju ustupila Dinamovom Marku Pjaci.

Uz profil igrača o kojem su biranim riječima govorili njegov bivši trener Tomislav Ivković, te aktualni Zoran Mamić, kompliment mu je uručio i suigrač Gordon Schildenfeld, a podsjeća se da je 20-godišnjak svojim igrama na sebe već okrenuo poglede Bayerna i Milana.

Navodi se da je Pjaca igrač koji ima brzinu i vještinu, da je izvrstan u driblingu i da može igrati u oba smjera. Iako ga se uspoređuje s Alenom Bokšićem, šire i Karimom Benzemom, krilni napadač Dinamove momčadi kaže da mu je uzor oduvijek bio Ronaldinho čije je majstorije s loptom i sam pokušao naučiti.

Marko Pjaca Uefa

Uskoro u nekoj drugoj ligi

“Nastavi li se Pjaca razvijati ovakvom brzinom, vrlo će se brzo krenuti u provjeru svojih kvaliteta u nekoj drugoj ligi”, piše na službenoj Uefinoj stranici uz podsjećanje na primjere Luke Modrića, Marija Mandžukića i Matea Kovačića koji su također bili ‘čuda od igrača’ u dječačkoj dobi i koji su se rano otisnuli iz redova hrvatskog prvaka.

“Ostvarujem svoje snove. Jedan od njih ostvario se kada sam odjenuo dres reprezentacije, drugi bi bio podizanje trofeja za najbolju momčad Lige prvaka”, izjavio je Pjaca.

https://www.youtube.com/watch?v=RcxW3PJDgoA