Ugledni nogometni portal uvrstio Lovrena u najgoru momčad sezone

Radio je puno pogrešaka i izbacio Liverpool iz Europske lige, objašnjava se

FOTO: AFP

Koliko su sportske analize nezahvalne i koliko oprečnih rezultata mogu iznjedriti dokazuje ponovno slučaj hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena. Nakon što ga je CIES, opservatorij koji prati nogometnu statistiku, proglasio najboljim braničem u engleskoj Premierligi, ugledni nogometni portal Squawka uvrstio ga je u najgoru momčad sezone.

U obrazloženju zbog čega je tome tako piše da je 25-godišnji Hrvat prošle sezone bio nepogrešiv u Southamptonu i da je njegov transfer u Liverpool bio logična odluka.

Trojica iz Newcastlea

U opisu njegove aktualne sezone tvrdi se da je ona bila sramotna i da je objašnjiva sljedećom statistikom: napravio je najviše ključnih obrambenih pogrešaka u cijeloj ligi, šest. Njegova je krivnja, nastavlja se, i što je Liverpool rano ispao iz Europske lige.

Dodajmo da je najviše pojedinaca, točnije trojicu, u ovu momčad dao sastav Newcastlea. Slijede Liverpool i Hull City s dvojicom igrača.

Najgora kombinirana momčad Premierlige: Tim Krul (Newcastle) – Glen Johnson (Liverpool), Dejan Lovren (Liverpool), Mike Williamson (Newcastle), Paul Konchesky (Leicester City) – Gaston Ramirez (Hull City), Tom Huddlestone (Hull City), Jack Rodwell (Sunderland), Junior Hoilett (QPR) – Roberto Soldado (Tottenham), Emmanuel Riviere (Newcastle)