Valencijin trener nakon devet ligaških poraza i 0-7 od Barcelone ne pomišlja na otkaz. Evo što kaže o svom statusu

'Htio sam da mi se sudi nakon pet mjeseci, a sudi mi se nakon šest tjedana.'

Gary Neville
FOTO: AFP

Nakon što je u devet prvenstvenih utakmica propustio odvesti momčad do pobjede i nakon što je demoliran od Barcelone rezultatom 0-7 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja, Valencijin trener Gary Neville siguran je da će s klubom napraviti korak prema naprijed. Stoga mu ponuditi ostavku ne pada na pamet.

“Ovo je moja trinaesta konferencija za medije u dva mjeseca i odtad ponavljam riječi koje više ne trebaju niti navijačima, a vjerojatno niti vama. Niti meni ih se više ne sluša. Imam vjeru u sebe i igrače, a jedini način da se ovo preokrene jest nizanje pobjeda. Znam da me želite pitati o poslu, mojoj budućnosti, no meni je želja samo biti usredotočen na sljedeću utakmicu”, kazao je Neville, no konačan odgovor o svojoj sudbini na klupi momčadi nije mogao izbjeći.

‘Prerano mi se sudi’

Ponudio je sljedeće:

“Uopće ne razmišljam o ostavci. Uvjeren sam da ćemo okrenuti rezultatski niz i započeti pobjeđivati. Ponekad je nogomet okrutan, ponekad osvojite bod kojeg ne zaslužujete, a mi smo u naše tri posljednje utakmice zaslužili pobjedu. Siguran sam da će se stvari okrenuti u našu korist nastavimo li ovako igrati.”

A posljednje tri ligaške utakmice Valencia je gubila uz minimalnih 0-1 od Betisa i Sportinga, odnosno remizirala 1-1 kod Deportiva. Taj remi tek je jedan od četiri njih koliko ih je momčad upisala pod Nevilleovim vodstvom, uz pet poraza. Ukupna razlika pogodaka kluba u španjolskom prvenstvu pod vodstvom nekadašnjeg braniča Manchester Uniteda iznosi 8-13, no Neville ne odustaje.

Slijedi lakši ligaški raspored

“Prije sam rekao da želim da mi se sudi nakon pet mjeseci. A, meni se sudi nakon šest tjedana.”

Inače, Valencijin raspored u nadolazećim utakmicama u Španjolskoj započinje uzvratom u Kupu kralja protiv Barcelone, a potom u veljači još slijede ligaški ogledi protiv Espanyola, Granade i Athletica. Mogao bi to biti nagovještaj boljih dana za klub, budući da su i Espanyol i Granada u rezultatskoj krizi i dva od tek šest klubova koji su na ljestvici slabije plasirana od Valencije.