Vlasnik Napolija nudi 12 milijuna eura Sevillinom treneru da zamijeni Beniteza

Nakon što je propustio plasirati se u Ligu prvaka, klub je spreman pojačati se

Sevilla’s coach Unai Emery gestures during the Spanish league football match Sevilla FC vs Athletic Club Bilbao at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on April 4, 2015. AFP PHOTO/
FOTO: AFP/ CRISTINA QUICLER

Trogodišnji ugovor i 3.8 milijuna eura po sezoni dobit će Unai Emery odlučili li Sevillinu klupu zamijeniti Napolijevom. Službena je to ponuda koju je talijanski nogometni prvoligaš uputio španjolskom stručnjaku, koji je Sevillu lani doveo do naslova u Europskoj ligi, a ove godine to ponovio.

Benitez preselio u Madrid

Mjesto na trenerskoj klupi Napolija ostalo je upražnjeno odlaskom Rafaela Beniteza u Real Madrid, pa je klub aktivan u traženju njegova zamjenika. Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis viđen je u Španjolskoj gdje je Emeryju ponudio dobrano bolje uvjete od trenutačnih u Sevilli.

Vjeruje se da 43-godišnji stručnjak za andaluzijski klub radi za godišnje primanje u visini 1.5 milijuna eura. De Laurentiis je, osim u trenera, spreman uložiti i u igrački kadar nakon što je njegov klub sezonu završio na petome mjestu prvenstvene ljestvice i bez Lige prvaka.