Wenger kaže da ima dobre uspomene na Dinamo zbog Eduarda da Silve

Londonski klub gostuje u srijedu u Zagrebu u Ligi prvaka

FOTO: AFP

Trener Arsenala Arsene Wenger uoči utakmice protiv Dinama u Ligi prvaka koja se igra u srijedu rekao je da ima dobre uspomene na susrete s hrvatskom ekipom. Francuski trener kaže da je prvi put primjetio hrvatskog nogometaša brazilskih korijena Eduarda da Silvu, bivšeg napadača Dinama, upravo u utakmici s Modrima te da ga je tada odlučio dovesti u London.

“Vidio sam ga u utakmici na stadionu Emirates i uočio da ima nešto posebno. S obzirom da se on kao mladi Brazilac morao priviknuti na život u drugoj sredini, znao sam da će se lagano adaptirati na London”, rekao je Wenger za službenu stranicu svojeg kluba i otkrio da je za Eduarda plaćeno devet ili deset milijuna funti.

“Danas se to ne čini mnogo za napadača njegove kvalitete”, izjavio je trener londonskog kluba. “Dinamo je tada imao dva sjajna nogometaša. Jedan je bio Modrić, a drugi Eduardo. Oni su dvojac sa sjajnim karijerama””, poručio je trener Arsenala.

Arsene Wenger
Arsene Wenger AFP

Eduardo je za Arsenal igrao u razdoblju od 2007. do 2010. godine, a njegovu karijeru u tom klubu obilježila je teška ozljeda koju je zadobio protiv Birminghama.