Zlatan se vraća u Barcelonu, a mi vam donosimo najbolje izjave o bivšem klubu

Svačeg smo se naslušali od Zlatana, evo nekih od najboljih izjava o bivšem klubu

Paris Saint-Germain’s Swedish forward Zlatan Ibrahimovic gestures during the French League Cup final football match Bastia (SCB) vs Paris Saint-Germain, on April 11, 2015 at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. AFP PHOTO / LOIC VENANCE
FOTO: AFP

Uoči dvoboja između Barcelone i Paris Saint Germaina, donosimo vam najbolje izjave Zlatana Ibrahimovića o njegovom bivšem klubu. Danas PSG-ova zvijezda zabila je 21 pogodak u 41 utakmici u dresu katalonskog kluba u sezoni 2009/10. Nakon toga otišao je u AC Milan no nije zaboravio na dane provedene u Kataloniji.

Nekoliko Zlatanovih izjava o Barceloni

“San mi je bio zaigrati za Barcelonu, ali onda sam shvatio da je bolje ne ostvariti svoje snove nego ih zadržati za sebe”, Zlatan je prokomentirao skupi prelazak Garetha Balea u Real Madrid.

“Kupili ste Ferarri, ali vozite ga kao Fiat”, jedna je od izjava kojom je Zlatan krtizirao vodstvo Barcelone i svog bivšeg šefa Pepa Guardiolu

“Kada sam shvatio da ću utakmicu protiv Almerie provesti na klupi, kroz glavu mi je prošla jedna rečenica – ovdje u Barceloni ne dolazimo na trening u našim Porcheima i Ferrarijima – kakva je to besmislica? Uzet ću auto koji god ja želim, posebno kad mogu biti brži od drugih idiota. Sjeo sam u svog Enza (Ferrari), pritisno gas do kraja i tako uletio ispred trening kampa”, kratki izvadak iz biografije “Ja sam Zlatan”.

Zlatan ponekad pozitivno priča o danima u Barceloni

Ipak, za kraj dodajmo i jednu pozitivnu izjavu Zlatana o njegovoj omiljenoj Barceloni.

“Camp Nou, on je fantastičan. Proveo sam tamo godinu dana, bilo je to sjajno iskustvo i fantastična godina. Puno sam naučio, na terenu i van njega, i za mene je to sjajan klub za koji imam samo riječi hvale”, rekao je.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xJF4UhK70xg]