Bagadur kaže da je napustio Rijeku jer mladi ne mogu dobiti priliku i da je Ibrahimović najteži suparnik

"Iz Rijeke sam otišao kada sam shvatio da mladi igrači tamo nemaju što tražiti", kaže Bagadur

Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic gestures during the French L1 football match between Paris Saint-Germain and Guingamp on May 8, 2015 at the Parc des Princes stadium in Paris. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Trojica hrvatskih nogometaša igraju za Fiorentininu momčad; Milan Badelj, Ante Rebić i Ricardo Bagadur, 19-godišnji branič koji je u razgovoru za portal Goal otkrio kako se snalazi u toj momčadi i što očekuje od nadolazeće sezone.

Bagadur se prošle sezone iz Rijeke zaputio u Fiorentinu za koju je do sada nastupio u samo jednoj utakmici talijanskog prvenstva. Zbilo se to u 36. kolu prošlosezonskog izdanja Serije A kada mu je pripalo posljednjih pet minuta utakmice u pobjedi 3-0 protiv Parme. Ipak, da bi mogao više i češće nastupati otkrile su predsezonske utakmice kluba pa je tako Bagadur nastupio i u početnoj momčadi protiv PSG-a (igrao 60 minuta), a minutažu je dobio i protiv Benfice i Barcelone.

Mladi nemaju šanse

“Znam da se u Rijeci stvara lijepa priča, ali otišao sam kada sam shvatio da mladi igrači tamo nemaju što tražiti. Svi su moji prijatelji otišli na razne posudbe, svi danas igraju po drugim klubovima. Ne žalim za odlaskom iz Rijeke, ali žalim što sam otišao od svojih prijatelja. I što smo se rastali tako iznenada. Ali, danas sam presretan u Firenci. U Italiji je stvarno super, ovdje je puno dečki s našeg govornog područja što mi je svakako olakšalo boravak. Brzo sam upoznao sve igrače, sve su redom odlični dečki. Kod njih nema nikakvih odskakanja, nitko ne glumi veliku zvijezdu. Svi živimo blizu, družimo se i jako sam zadovoljan u Fiorentini”, tvrdi Bagadur koji o radu pod trenerom Paulom Sousom kaže:

“Pripreme teku jako dobro, novi trener je fokusiran na ozbiljan rad, kod njega nema nikakvog opuštanja. Evo, za sada smo odigrali tri utakmice u Moeni, pa dvije (PSG i Benfica) na turneji u SAD-u, te u Firenci s Barcelonom. Zaigrao sam u svim utakmicama, skupljam minutažu, nadam se kako ću i u budućnosti dobivati priliku.”

Kao najteži suparnik pokazao mu se švedski napadač PSG-a Zlatan Ibrahimović:

“Protiv PSG-a sam dobio i najviše minuta, ali tog je čovjeka zaista teško čuvati.”

Očekivali pobjedu protiv Barcelone

https://www.youtube.com/watch?v=BO2CYwaVpkc

Iako se na pripremama dokazuje, Bagadur još nije siguran što donosi sljedeća sezona. Zato i nije znao odgovoriti na pitanje hoće li u Fiorentininom udarnom sastavu dočekati početak natjecanja, no dok se to ne dogodit, ostaje uspomena na pobjedu protiv Barcelone.

“Iskreno, još nisam ni sa kime razgovarao u klubu o tim opcijama. Nitko ništa ne spominje, za sada sam koncentriran na Fiorentinu. Trudim se, na svakom treningu dajem sve od sebe, pa ćemo vidjeti što će se događati. Ima još mjesec dana do kraja prijelaznog roka, sve je moguće. Trener odlučuje o svemu, bit će kako on kaže. Sigurno se neću ljutiti ako me ne vidi u ozbiljnijim planovima, ali ću biti jako sretan ako će ove sezone računati na mene”, izjavio je prije no što se okrenuo 2-1 pobjedi protiv Barcelone:

“Ante Rebić i ja smo baš na klupi komentirali kako rijetko koja momčad može u prvih 12 minuta zabiti dva pogotka Barceloni. Baš smo dobro igrali, fizički i psihički smo na visokoj razini. Čak mogu reći da smo očekivali pobjedu, ali ne da ćemo Barcelonu slomiti tako na početku susreta!”