Zločesti dečko engleskog nogometa na liječničkim pretragama kod Bilića

Barton je igrao za Manchester City, Newcastle i QPR. Služio je i zatvorsku kaznu

Marseille's Bristish midfielder Joey Barton waves at the end of the French L1 football match Olympique of Marseille (OM) vs Girondins de Bordeaux (FCGB) at the Velodrome stadium in Marseille, southeastern France on April 5, 2013. Marseille won 1-0.       AFP PHOTO/GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Zločesti dečko engleskog nogometa Joey Barton trenutačno bez angažmana čeka ponude zainteresiranih klubova. Neki engleski mediji javljaju ne samo o interesu kojega iskazuje West Ham, već da se 32-godišnji veznjak već nalazi ondje na liječničkim pretragama.

Od kada mu je krajem lipnja prestao važiti ugovor s Queens Park Rangersima Barton je u statusu slobodnog igrača, a prošloga se tjedna pisalo o njegovom treningu s momčadi Watforda u kojoj je pokušao doći do ugovora. Novi Premierligaš očito nije bio zadovoljan viđenim, no možda nešto više uočava Slaven Bilić koji bi ga mogao učiniti novim pojačanjem za sezonu koja je otvorena 2-0 pobjedom kod Arsenala.

Bio u zatvoru

Barton je u karijeri nosio dres Manchester Cityja, Newcastlea i QPR-a (koji ga je slao na posudbu u Marseille). U svim je klubovima pokazivao svoju narav, tukao se sa znanima (suigračima) i neznanima (suparnici), a narav nije skrivao niti u noćnim izlascima. Jedan takav u centru Liverpoola donio mu je i zatvorsku kaznu u trajanju šest mjeseci (odradio 77 dana).

Inače, postojala je kombinacija da Barton prije nekoliko sezone stigne u West Ham što je jedan od dvojice vlasnika kluba, David Gold, s podsmijehom odbacio. Čini se da sada drugačije misli, unatoč ovakvim snimkama i porukama navijača koji bi u klubu radije vidjeli Alena Halilovića.