Čini se da Bilićevi igrači imaju problema sa ponašanjem. Ovo su primjeri

Amalfitano je preseljen u razvojnu momčad kluba, Sakho je imao posla u policiji

 Diafra Sakho
FOTO: AFP

Izgleda da Slaven Bilić ne može u potpunosti uživati u sjajnom otvaranju sezone i pobjedom njegovog West Hama na gostovanju kod Arsenala. U uvodnom kolu engleskog nogometnog prvenstva Bilić je nadmudrio Arsenea Wengera i upisao 2-0 pobjedu, no nije u klubu sve sjajno.

Kako će izgledati West Hamova momčad u ogledu protiv Leicestera u drugome kolu Premierlige vrlo je upitno nakon što su engleski mediji ‘iskopali’ probleme u klubu s Boleyn Grounda.

Morgan Amalfitano

Francuski veznjak problematičnog ponašanja sukobio se sa Bilićem i kažnjen je izbacivanjem iz momčadi. Preciznije, naređeno mu je treniranje s razvojnom, mladom momčadi kluba a sve nakon što je bio neprimjeren u komunikaciji sa hrvatskim strategom zbog propuštanja treninga. Amalfitano je, navodi se, bio drzak u odgovoru nakon što ga je Bilić pred suigračima upitao o razlogu propuštanja vježbe.

Ovo nije prvi primjer sukoba tog igrača s nadređenima u West Hamu čiji ga je bivši menadžer Sam Allardyce već okarakterizirao ‘neprofesionalnim’. Slično je navodno bilo i u Marseilleu koji ga je i prodao nakon sukoba s trenerom Marcelom Bielsom.

Diafra Sakho

Očito nije Amalfitano jedini u klubu koji ima problema s ponašanjem. Još je gore lice pokazao Diafra Sakho koji je, doduše, nastupio protiv Arsenala i to nakon što je imao posla u policiji. Završio je na ondje na razgovoru nakon optužbi za napad. Žrtva je pritom bila djevojka.

Joey Barton

Nije Bilićev igrač i za sada to neće niti biti nakon što su mu navijači kluba okrenuli leđa i na taj način prekinuli napore West Hama za njegovo dovođenje. Poznat kao grub i prgav igrač neće se imati prilike uklopiti u momčad u kojoj bi, sudeći po gore navedenim primjerima, mogao imati dobru ekipu.

Rasplet događaja, neovisno o Bartonovim kvalitetama, čini se da je ipak otišao u prilog Biliću. Barton je poznat po tučnjavama na i izvan terena, a iza njega je i zatvorska kazna. Sve to upućuje na činjenicu da baš i nije dobar primjer za mlade suigrače, a definitivno ne i za mlade navijače kluba.