Zoran Mamić nije siguran je li ulazak u skupinu LP-a veći uspjeh od naslova prvaka države

"Nećemo srljati pod svaku cijenu jer znamo da oni moraju napasti"

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Trener nogometaša Dinama Zoran Mamić spremno očekuje uzvratnu utakmicu doigravanja za skupinu Lige prvaka protiv albanskog Skënderbeua, koja se u utorak (20.45 sati) igra u Zagrebu.

“Vjerujemo da ćemo pokazati da smo bolja momčad, dobiti i proći u skupine Lige prvaka. Svjesni smo kvaliteta i dobrih strana Skenderbeua, a na nama je to spriječiti kako ne bismo imali problema.”

Igrač Marko Pjaca nada se punom stadionu:

“Nadam se punom stadionu i našoj pobjedi. Mnogo me ljudi pita za kartu, svi imaju neko pitanje o tekmi i vjerujem da će stadion biti lijepo popunjen.

“Nećemo srljati pod svaku cijenu jer znamo da oni moraju napasti i zabiti dva gola da bi prošli. Ipak, mi smo Dinamo, igrat ćemo napadački i na pobjedu,” tvrdi trener Mamić koji je napomenuo da je albanski prvak vrlo opasan iz protunapada. Strateg modrih kazao je kako ima samo nekoliko nedoumica oko početnog sastava, ali nije htio otkriti tko će istrčati na Maksimiru.

Prisjetili su se mnogi kako je Dinamo prošle sezone, u 3. pretkolu, imao prednost nakon gostovanja kod Aalborga u Danskoj, ali je poražen kod kuće.

“To su dvije različite ekipe i ne razmišljam što je bilo tada iako smo odigrali odličnu utakmicu protiv Aalborga na Maksimiru, no nismo mogli zabiti pogodak. Ipak, prošlo je godinu dana, zreliji smo, znamo da imamo odličan rezultat iz Albanije i siguran sam da ćemo biti još bolji i na kraju slaviti te ući u Ligu prvaka.”

Upitan bi li plasman u Ligu prvaka bio njegov najveći trenerski uspjeh, Mamić je kazao:

” Sigurno da bi plasman u Ligu prvaka bio veliki uspjeh. Ipak se liga igra cijelu godinu i veliki je uspjeh osvojiti titulu; još bez poraza. Ne znam… Prepustit ću to vama.”