FOTO: Aleksandar Selak

Isprobali smo najpopularnije proizvode s čokoladom iz craft pekarnica. Evo koje se isplati kupiti

Zanimalo nas je doznati prate li visoke cijene kvalitetu

Gastro test

Isprobali smo najpopularnije proizvode s čokoladom iz craft pekarnica. Evo koje se isplati kupiti

Zanimalo nas je doznati prate li visoke cijene kvalitetu

FOTO: Aleksandar Selak

Ljubav Zagrepčana prema pekarskim proizvodima ne jenjava. Jasno je to po redovima koje neprestano viđamo ispred pekarnica, ali i po broju novih craft pekarnica koje se otvaraju, a koje unatoč visokim cijenama svojih proizvoda redovito rasprodaju sve artikle s polica. I dok smo kroz veljaču (i pretjerano) uživali u krafnama sa svim mogućim punjenjima i zarekli se da slatkim pekarskim proizvodima nećemo pristupiti kroz dogledni period, stigao je ožujak, a nama se ponovno aktivirala želja za nečim finim slatkim.

Mudriji od nas rekli su da, kad ne znaš što bi, okreni se klasicima, pa smo mi tako odlučili da je baš dobro vrijeme za pohod na pekarske proizvode od čokolade. Posjetili smo Boogie Lab, Bread Club, Koricu, Kukuriku i Salo, pitali ih za preporuku najpopularnijeg takvog proizvoda i krenuli testirati prati li njihove, mahom visoke cijene, i odgovarajuća kvaliteta. Sve naše dojmove donosimo vam u nastavku.

Čokoladni croissant (Boogie Lab)

Aleksandar Selak

Cijena: 2,30 €
Sastav: pšenično brašno, mlijeko, jaje, čokolada
Dojam: Školski odrađen kroasan s čokoladom. Ukusno tijesto, dovoljna količina čokolade, nismo pronašli veće zamjerke. Mi ćemo ga sigurno kupiti još koji put.

Pita s čokoladom i batatom (Salo)

Aleksandar Selak

Cijena: 3,50 €
Sastav: pirovo brašno, čokolada, batat
Dojam: Slastica iz koje stoji ponajbolja hrvatska slastičarka, Petra Jelenić, opravdala je naša (visoka) očekivanja. Okusi su kompleksni, na razini deserta koji bismo očekivali u boljim restoranima. S druge strane, ne vjerujemo da je ovo slastica za široke mase, što zbog cijene, što zbog veličine, iako moramo naglasiti da je prilično zasitna. Neovisno o visokoj cijeni, mi bismo je kupili ponovno.

Cruffin s kremom od čokolade (Korica)

Aleksandar Selak

Cijena: 3,30 €
Sastav: pšenično brašno, prirodno kiselo tijesto, slatko vrhnje, čokolada, vanilija, gustin, kvasac, sol, mlijeko, šećer
Dojam: Na tijesto nemamo zamjerke, ali nije nam se svidjela vrlo blaga krema od čokolade u kojoj se čokolada gotovo da i ne osjeti. Okusom podsjeća na razrijeđeni puding od čokolade, a s obzirom na opis, očekivali smo daleko intenzivniji okus. Kad u obzir uzmemo i cijenu, zaključujemo kako bismo idući put u Koricu uputili po neki drugi proizvod.

Cookie kakao (Kukuriku)

Aleksandar Selak

 

Cijena: 2 €
Sastav: čokolada, kakao, badem, soljeni karamel od čokolade
Dojam: Moramo priznati da bolji čokoladni cookie dugo nismo probali. Kombinacija badema i soljenog karamela od čokolade, izgleda, točno je ono što nam je u životu dosad nedostajalo. Ponovno, malen je, i nije jeftin, ali kad ga zagrizete znate točno što se i zašto platili. A više od ove količine vam neće biti ni potrebno.

Pain au chocolat (Bread Club)

Aleksandar Selak

Cijena: 2,52 €
Sastav: prirodni kvasac, pšenično brašno, mlijeko u prahu, maslac, kakao, čokolada
Dojam: Ovaj nas je proizvod podsjetio na one koji se mogu kušati u najboljim pariškim pekarnicama. Tijesto je odlično, ali u prvom smo redu ostali oduševljeni kompleksnim okusom čokolade. Doznali smo da koriste cijenjenu Callebaut čokoladu, odnosno njihovih premium brend Cacao Barry. Od svih proizvoda koje smo ovom prilikom kušali, Bread Clubov Pain au chocolat ispostavio se ponajboljim.