Ako želite da ljeto traje malo dulje, isprobajte ovaj prezabavni recept za mojito cheesecake
Dao nam ga je Darko Kontin (@darkokontin)
Većina nas se već vratila s godišnjih odmora, ali to ne znači da smo zaboravili da ljeto traje još otprilike mjesec dana. Upravo zato i dalje ne odustajemo od traženja inspiracije za slatke, osvježavajuće recepte koji su brzo gotovi. Danas vam stoga predlažemo da isprobate Mojito Cheesecake prema receptu blogera Darka Kontina (@darkokontin). Spaja najbolje od okusa omiljenog koktela i torte za koju smo uvijek raspoloženi, a najbolje je to što je gotov za svega dvadesetak minuta. Cijeli recept donosimo vam u nastavku.
Mojito Cheesecake
Sastojci
- 220 grama digestive keksa (može i bilo koji drugi čajni tip keksa)
- 70 grama maslaca
- 200 grama svježeg sira
- 450 grama mascarpone sira
- 3 limete
- 100 grama bijelog kristalnog šećera
- 4 jušne žlice bijelog ruma
- 20 grama svježih listova mente
- po želji šlag (za ukrašavanje)
Priprema
1. Kekse usitnite u mrvice pomoću multipraktika. Smrvljene kekse pomiješajte sa 70 grama otopljenog maslaca.
2. Smrvljene kekse pomiješane s maslacem rasporedite šest širih i dubljih čaša u kojima ćete poslužiti Mojito Cheesecake. Pritisnite kekse u čaši prema dnu i stavite čaše u hladnjak za vrijeme pripreme kreme.
3. U manju duboku tavu ulijte pet jušnih žlica vode i dodajte 100 grama šećera. Zagrijte vodu do vrenja i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Šećerni sirup nastavite kuhati još nekoliko minuta na srednje jakom plamenu prije nego što uklonite tavu sa štednjaka.
4. Naribanu koru i ocijeđeni sok iz tri limete dodajte s listovima mente u vrući šećerni sirup. Dodajte i četiri jušne žlice ruma. Dobro pomiješajte sve sastojke u tavi.
5. Svježi sir pomiješajte s mascarponeom uz pomoć električnog miksera. Sir miksajte sve dok ne postane kremasti i bez grudica.
6. Procijedite sirup kroz sito ili gazu. Procijeđeni sirup pomiješajte sa sirom.
7. Raspodijelite ravnomjerno Mojito Cheesecake kremu u čaše. Vratite čaše natrag u hladnjak sve do posluživanja. Prije posluživanja ukrasite ih po želji sa šlagom, listovima mente i limetom.