Recept za domaće brzo tijesto za pizzu
Kako napraviti najbolju domaću pizzu na brzinu
Nemate vremena čekati da se tijesto za pizzu digne? Tada napravite ovaj recept za pripremu brzog tijesta za pizzu. Tijesto ostavite da se odmori 5 minuta i spremno je za pripremu.
Sastojci za brzo tijesto za pizzu:
- šalica tople vode
- paket suhog kvasca
- žličica šećera
- 2 1/2 šalice glatkog brašna
- 2 žlice maslinovog ulja
- žličica soli
Kako napraviti brzo tijesto za pizzu:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijusa i pripremite kalup za pečenje.
Stavite toplu vodu u posudu, dodajte kvasac i šećer. Neka odstoji oko 10 minuta. Nakon toga dodajte brašno, ulje i sol. Napravite glatko tijesto od svih sastojaka.
Tijesto ostavite neka odmori 5 minuta. Izvadite ga iz posude na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte u krug. Prebacite ga u pripremljeni lim za pizzu i krenite s pripremom pizze prema želji.
Koje je optimalno vrijeme pečenja pizze? Pizza se peče u zagrijanoj pećnici na 230 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta. Vrijeme pečenja ovisi i o jačini pećnice. Pečenu pizzu ohladite 5 minuta prije nego što je poslužite. Uživajte u ukusnim zalogaji hrskavog i ukusnog tijesta.
I na kraju ne zaboravite da ćete najbolju koricu dobiti ako koristite brašno za dizana tijesta ili glatko brašno.