Pizza majstor

Recept za domaće brzo tijesto za pizzu

Kako napraviti najbolju domaću pizzu na brzinu

FOTO: Unsplash.com

Nemate vremena čekati da se tijesto za pizzu digne? Tada napravite ovaj recept za pripremu brzog tijesta za pizzu. Tijesto ostavite da se odmori 5 minuta i spremno je za pripremu.

Sastojci za brzo tijesto za pizzu:

  • šalica tople vode
  • paket suhog kvasca
  • žličica šećera
  • 2 1/2 šalice glatkog brašna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žličica soli

Kako napraviti brzo tijesto za pizzu:

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijusa i pripremite kalup za pečenje.

Stavite toplu vodu u posudu, dodajte kvasac i šećer. Neka odstoji oko 10 minuta. Nakon toga dodajte brašno, ulje i sol. Napravite glatko tijesto od svih sastojaka.

Tijesto ostavite neka odmori 5 minuta. Izvadite ga iz posude na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte u krug. Prebacite ga u pripremljeni lim za pizzu i krenite s pripremom pizze prema želji.

Koje je optimalno vrijeme pečenja pizze? Pizza se peče u zagrijanoj pećnici na 230 stupnjeva Celzijusa oko 20 minuta. Vrijeme pečenja ovisi i o jačini pećnice. Pečenu pizzu ohladite 5 minuta prije nego što je poslužite. Uživajte u ukusnim zalogaji hrskavog i ukusnog tijesta.

I na kraju ne zaboravite da ćete najbolju koricu dobiti ako koristite brašno za dizana tijesta ili glatko brašno.