Top recept

Zaboravite na kupovno i sami napravite domaće tijesto za pizzu

Samo pola sata bit će dovoljno da vaša pizza bude na stolu

FOTO: Unsplash.com

Domaće tijesto za pizzu najbolje je tijesto. Napravite sami tijesto od samo nekoliko sastojaka koje se može, ali i ne mora dizati. Donosimo recept za tijesto za pizzu koji će dati hrskavu i ukusnu koru.

Sastojci:

  • 2,5 dcl tople vode
  • žlica šećera
  • žlica suhog kvasca
  • žlica maslinovog ulja
  • oko pola kilograma brašna
  • žličica soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.

Pomiješajte toplu vodu, kvasac i šećer. Stavite na toplo mjesto i neka odstoji 5 minuta.

Zatim lagano u smjesu od kvasca dodajte maslinovo ulje, brašno i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je potrebno dodajte još malo brašna.

Gotovo tijesto pokrijte kuhinjskom krpom i stavite na toplo mjesto da se diže oko sat vremena. Ako nemate vremena možete i odmah krenuti s pripremom pizze.

Gotovo tijesto za pizzu razvaljajte čim tanje i stavite u lim za pečenje. Dodajte nadjeve prema želji i pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta. Pizza je pečena kada donji dio kore porumeni.

Na kraju izvadite pizzu iz pećnice i ostavite neka se ohladi barem 5 minuta prije rezanja i posluživanja.

Zaboravite na kupovno tijesto i sami napravite domaće tijesto za pizzu prema našem receptu. Samo pola sata bit će dovoljno da pizza bude na stolu.