Zaboravite na kupovno i sami napravite domaće tijesto za pizzu
Samo pola sata bit će dovoljno da vaša pizza bude na stolu
Domaće tijesto za pizzu najbolje je tijesto. Napravite sami tijesto od samo nekoliko sastojaka koje se može, ali i ne mora dizati. Donosimo recept za tijesto za pizzu koji će dati hrskavu i ukusnu koru.
Sastojci:
- 2,5 dcl tople vode
- žlica šećera
- žlica suhog kvasca
- žlica maslinovog ulja
- oko pola kilograma brašna
- žličica soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
Pomiješajte toplu vodu, kvasac i šećer. Stavite na toplo mjesto i neka odstoji 5 minuta.
Zatim lagano u smjesu od kvasca dodajte maslinovo ulje, brašno i sol. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ako je potrebno dodajte još malo brašna.
Gotovo tijesto pokrijte kuhinjskom krpom i stavite na toplo mjesto da se diže oko sat vremena. Ako nemate vremena možete i odmah krenuti s pripremom pizze.
Gotovo tijesto za pizzu razvaljajte čim tanje i stavite u lim za pečenje. Dodajte nadjeve prema želji i pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta. Pizza je pečena kada donji dio kore porumeni.
Na kraju izvadite pizzu iz pećnice i ostavite neka se ohladi barem 5 minuta prije rezanja i posluživanja.
Zaboravite na kupovno tijesto i sami napravite domaće tijesto za pizzu prema našem receptu. Samo pola sata bit će dovoljno da pizza bude na stolu.