Vikend recept

Donosimo recept za brzinski kolač s jogurtom i trešnjama za koji vam ne treba čak ni vaga

Za njega je zaslužna food blogerica Katarina Đozović (@kate_homecooking)

FOTO: @kate_homecooking)

Instagram profil Katarine Đozović (@kate_homecooking) jedna je od naših nezaobilaznih internet destinacija kad poželimo skuhati (ili ispeći) nešto ukusno. Ovaj smo put oko bacili na klasični kolač s trešnjama i jogurtom u glavnoj ulozi, koji se bez problema može napraviti i s većinom drugog voća, a može mu se dodati i čokolada. Na sreću svih onih koji se groze korištenja vage, Katarina je razvila recept na čaše (mjere od po 2 decilitra) koji ne ostavlja prostor greškama. Vrlo je jednostavan, a cijelog vam ga donosimo u nastavku.

Jogurt kolač na čaše

@kate_homecooking)

Sastojci

•3 jaja
•1/2 čaše šećera
•300-400 g odkoštenih trešanja
•malo ruma i vanilije ili korice limuna/naranče
•1 puna šalica jogurta
•1/2 šalice ulja
•2 šalice brašna
•1 prašak za pecivo

@kate_homecooking)

Priprema

1. Jaja pjenasto umutiti sa šećerom, dodati arome ruma/vanilije illi koricu citrusa.

2. U smjesu dodati jogurt i ulje, pa kroz sito lagano umiješati mješavinu od brašna i praška za pecivo.

3. Brašno minimalno miješati, samo da se sve lijepo sjedini, pa poslagati voće.

4. Opcionalno za ljubitelje čokolade: u zadnji dio smjese dodati dvije velike žlice čokoladnog namaza ili kakaa (dobije se mramorni bijelo-crni efekt)
5. Peći na 180°C 25 do 30 minuta, dok čačkalica ne bude suha. Po želji posuti s malo šećera u prahu.