Dvostruko pečeni kroasani, muffin od mrkve i panettone. Bread and Deli ima super novitete
Pekarnica jedinog zagrebačkog restorana s Michelin zvjezdicom i dalje je među popularnijima u gradu
Redovi pred zagrebačkim craft pekarnicama potpuno su uobičajena pojava, a iznimka tako nije Noel Bread and Deli u Ulici popa Dukljanina na broju 1. Tim koji, između ostalog, proizvodi i sve pekarske proizvode koji se serviraju u jedinom zagrebačkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom, redovito radi na sezonskim noviteta. Ovih su dana tako predstavili zimsku ponudu; twice baked kroasan dobio je zimsko ruho – napunjen je vratinom i aromatičnim brie sirom uz dodatak sjemenki gorušica, a glaziran je mješavinom meda i dijon senfa.
Zimski kroasan dolazi i u slatkoj verziji; natopljen je sirupom od kave i smeđeg šećera, a između putrastih slojeva nalazi se miks tamne i mliječne čokolade te frangipane od lješnjaka. Sve skupa uvaljano je u krupne tostirane lješnjake koji daju hrskavost i posuto kakaom, a naše dojmove o njemu već smo prenijeli ovdje.
Još jedan slatki novitet je kombinacija carrot cakea i muffina. Sastoji se od mrkve, toplih začina poput cimeta, đumbira, muškatnog oraščića, icing u obliku kreme od krem sira i prah od mrkve. Među novitetima našao se i mekani, topli brioche u slanoj verziji, s goudom, sirom i vrhnjem, slaninom i vlascem, odnosno ultimativni zimski comfort food.
Konačno, tu je i njihov panettone koji se sastoji od prozračnog slatkastog tijesta nalik na brioche, spravljenog od njemačkog maslaca, jaja od lokalnog uzgoja, domaćeg džema od neretvanskih naranči, grožđica i brusnica namočenih u tamni rum. Panettone možete rezervirati isključivo u pekarnici, dok ostale proizvode možete pronaći i na dostavnim servisima Wolt i Bolt Food.