Vikend recept

Umjesto klasičnog, kroz jesen radimo hummus s hokkaido tikvom. Recept je super jednostavan

Dala nam ga je Marie Wasler

FOTO: tmg creative

Hummus obožavamo u svim mogućim prilikama; za doručak, uz ručak i za večeru ili kao brzinski snack. Kad god je to moguće, preferiramo raditi domaću verziju prema ovom provjerenom receptu, a uz klasični hummus, volimo i njegove izvedenice s raznim vrstama povrća. Danas vam tako predlažemo da probate recept za hummus s pečenom hokkaido tikvom koje su upravo u sezoni. Pronašli smo ga Instagram profilu Marie Wasler, pa iako će od vas tražiti dodatni korak u vidu paljenja pećnice, uvjeravamo vas da će se trud na kraju isplatiti. Cijeli recept donosimo vam u nastavku.

Hummus s pečenom hokkaido tikvom bez ulja

Sastojci

  • konzerva slanutka (s tekućinom)
  • 2 žlice tahnijia
  • sok pola limuna
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g hokkaido tikve
  • sol

 

Priprema

1. Hokkaido tikvu ogulite, prelijte s malo maslinovog ulja i stavite peći na 180 stupnjeva dok ne omekša. S tikvom možete staviti peći i češnjak u slučaju da vam je okus sirovog pretjerno intenzivan.

2. U blender ubacite slanutak s tekućinom, tahini, tikvu i češnjak. Začiniti sa soli i drugim začinima po želji (peršin, kumin, chilli).

3. Blendati do željene teksture i poslužiti.