Umjesto klasičnog, kroz jesen radimo hummus s hokkaido tikvom. Recept je super jednostavan
Dala nam ga je Marie Wasler
Hummus obožavamo u svim mogućim prilikama; za doručak, uz ručak i za večeru ili kao brzinski snack. Kad god je to moguće, preferiramo raditi domaću verziju prema ovom provjerenom receptu, a uz klasični hummus, volimo i njegove izvedenice s raznim vrstama povrća. Danas vam tako predlažemo da probate recept za hummus s pečenom hokkaido tikvom koje su upravo u sezoni. Pronašli smo ga Instagram profilu Marie Wasler, pa iako će od vas tražiti dodatni korak u vidu paljenja pećnice, uvjeravamo vas da će se trud na kraju isplatiti. Cijeli recept donosimo vam u nastavku.
Hummus s pečenom hokkaido tikvom bez ulja
Sastojci
- konzerva slanutka (s tekućinom)
- 2 žlice tahnijia
- sok pola limuna
- 2 režnja češnjaka
- 150 g hokkaido tikve
- sol
Priprema
1. Hokkaido tikvu ogulite, prelijte s malo maslinovog ulja i stavite peći na 180 stupnjeva dok ne omekša. S tikvom možete staviti peći i češnjak u slučaju da vam je okus sirovog pretjerno intenzivan.
2. U blender ubacite slanutak s tekućinom, tahini, tikvu i češnjak. Začiniti sa soli i drugim začinima po želji (peršin, kumin, chilli).
3. Blendati do željene teksture i poslužiti.