Zaboravite na sve ostale i probajte ovaj hit namaz s jogurtom. Nama je ispao fenomenalno
Prilično smo sigurni da smo pronašli novo (pred)jelo koje ćemo posluživati na kućnim druženjima
Sve članice naše redakcije doista entuzijastično vole hranu, pa tako redovito međusobno razmijenjujemo recepte i šaljemo si kratke isječke onih koje viđamo na društvenim mrežama, uz obećanje da ćemo ih prvom prilikom isprobati. Upravo je to bio slučaj s jelom koje vam danas predstavljamo, a koje, uvjereni smo, i sami morate isprobati. Za recept je zaslužan Yotam Ottolenghi, globalno poznat izraelski chef s britanskom adresom, čija se jela ističu po snažnim, upečatljivim aromama, odnosno upotrebi velike količine različitih začina. Brojni korisnici društvenih mreža tako se kunu i u njegov namaz s jogurtom i pečenim rajčicama iz kuharice Jerusalem, koji, osim što osvaja okusom, i izgleda vrlo efektno. Priprema je prilično jednostavna, a kako ona izgleda i što nam je sve trebalo, provjerite u nastavku.
Pečene cherry rajčicem s hladnim jogurtom
Sastojci
350g cherry rajčica (ili drugih manjih rajčica)
3 žlice maslinovog ulja
¾ žličice sjemenki kumina
½ žličice smeđeg šećera
3 režnja češnjaka
malo svježeg timijana
malo svježeg origana + dodatno za serviranje
1 limun (pola oguliti gulilicom, pola naribati)
350g grčkog jogurta
½ žličice chillija
sol
papar
Priprema
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. U posudu za pečenje stavite rajčice, sjemenke kumina, češnjak narezan na listiće, šećer, timijan, origano, koru limuna, chilli, sol i papar. Zaliti maslinovim uljem i sve skupa malo promiješati. Peći dvadesetak minuta, dok rajčice malo ne pocrne pri vrhu. Dok se rajčice peku, u jogurt naribajte preostalu koricu limuna i stavite u hladnjak. Nakon što su rajčice gotove, jogurt lijepo servirajte na plitki tanjur i nadjenite pečenim rajčicama i svim začinima te dobivenom tekućinom. Poslužiti u kruh, prepečenac ili krekere i jesti odmah.
ZAKLJUČAK
Vrlo efektno jelo koje ćemo sigurno još koji put pripremiti. Priprema doista ne može biti jednostavnija, a s obzirom na kompleksne okuse, omjer uloženog i dobivenog jako je dobar. Topli nadjev i i hladni jogurt lijepo se nadopunjuju, a unatoč brojnim začinama, okus nije pretjerano intenzivan. S druge strane, sasvim je poseban. Jedina mana ovog recepta je što sastojke za njega većina vjerojatno nema uvijek u svojoj smočnici, ali ako ih možete nabaviti, toplo vam savjetujemo da ga isprobate.