Isprobali smo uvjerljivo najpopularniji ljetni desert s TikToka. Super je, a traži samo četiri sastojka
Limuni su u prvom planu
Gledamo ga već tjednima kako nam iskače na svakoj mogućoj društvenoj mreži, od TikToka preko Facebooka pa sve do Instagrama – i napokon smo pokleknuli. Bilo ga je gotovo nemoguće izbjeći, ali u slučaju da ste to na neku foru uspjeli, mislimo na Lemon posset brûlée. Točnije, na kremu od slatkog vrhnja i limuna serviranu u izdubljenim polovicama limuna zbog čega izgleda jako efektno, a okus je, tvrde tisuće korisnika, božanstven. Nakon pizza toasta Hailey Bieber koji nas nije pretjerano oduševio, bacili smo na pripremu novog viralnog recepta. Cijeli recept, kao i naši dojmovi, čekaju vas u nastavku.
Lemon posset brûlée
Sastojci
- 200 g slatkog vrhnja
- 50 g šećera
- 3 cijela limuna
- 25-30 g soka od limuna (sok od 1,5 limuna)
- 1/2 žlice limunove korice
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema
1. Limune pažljivo izdubite. Unutrašnjost možete kasnije koristiti za cijeđenje kroz cijedilo.
2. U lončić dodajte vrhnje, šećer i koricu limuna. Kuhajte na laganoj vatri 3 do 4 minute. Pazite da tekućina nikad ne prokuha, samo da krčka. Boja će mrvicu potamniti, a krema će postati i malo gušća.
3. Maknite s vatre i dodajte sok od limuna (vidi korak 1) i vaniliju te promiješajte. Krema sad već treba biti vidno gušća.
4. Kremu procijedite kroz sito kako biste uklonili koricu limuna.
5. Pustite da se ohladi minutu ili dvije. Napunite izdubljene limune i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena.
Opcionalno: na ohlađenu kremu pospite šećer pa površinu lagano obradite brennerom kako bi se postigla karamelizacija.
Zaključak
Ovaj ćemo desert vrlo rado ponoviti još koji put. Priprema je vrlo jednostavna, a krajnji rezultat dosta efektan. Ostavlja dojam kao da ste se oko deserta jako trudili, a zapravo baš i niste. Odlična opcija za impresionirati goste. Okus kreme je dobar, iznimno ‘limunast’ i zapravo bismo eventualno mrvicu smanjili količinu limunovog soka, kao i šećera, ali to je stvar osobnog ukusa. Sve u svemu, ovaj je recept, pita li se nas, postao viralan s razlogom.