Izgleda da nam je Gwyneth Paltrow lagala. Ipak jede tjesteninu, a ovo je njezin recept za carbonaru
Glumica i poduzetnica nedavno je kroz kuharicu It’s All Easy otkrila tajne i trikove kojima se često služi u svojoj kuhinji
Budući da je Gwyneth Paltrow još od 2008. godine kad je pokrenula svoje lifestyle carstvo Goop, simbol zdravog života, malo je teško povjerovati da ipak jede tjesteninu. I ne samo to, rado promovira veganstvo, a jednom je prigodom čak izjavila da ga je izmislila. No, čini se da Gwyneth ipak nije takva čistunka jer je u novoj kuharici It’s All Easy: Delicious Weekday Recipes for the Super-Busy Home Cook objavila recept za carbonaru koja ne da nije veganska nego sadrži i jaja i pancetu i parmezan.
Ovi se sastojci nikako ne uklapaju u vegansku dijetu, a Gwyneth je time pokazala da je ipak prizemljenija nego što je njeni brojni hejteri prikazuju. Carbonaru je nazvala savršenom večerom za dane u kojima baš i niste raspoloženi za kuhanje, a odlično je i to što sastojke uglavnom svi uvijek imaju doma. Njezin recept provjerite u nastavku.
Špagete carbonara (za 4 porcije)
Sastojci
125 g pancete ili slanine, nasjeckane na kockice
2 žumanjka (za kremastiju teksturu može i 3)
1 veliko jaje
165 g naribanog parmezana (po potrebi i više)
1 žličica svježe mljevenog papra (po potrebi i više)
375 g bucatini tjestenine
sol
Priprema
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- Slaninu (ili pancetu) prepržite na tavi, kroz pet do sedam minuta.
- U velikoj zdjeli pomiješajte žumanjke, jaja, parmezan i papar.
- Od vode u kojoj kuhate tjesteninu odvojite 250 ml, a zatim ocijedite tjesteninu i odmah je dodajte u zdjelu iz prethodnog koraka.
- U zdjelu dodajte i slaninu (ili pancetu) i dodajte jednu po jednu žlicu vode od tjestenine, sve dok ne postignete željenu teksturu umaka (obično će vam to biti nakon što se ste dodali otprilike 60 ml).
- Po želji dodajte još parmezana, soli i papra.