Poznata jela na žlicu isprobajte u novim, drugačijim varijantama s neuobičajenim začinima
Čim počnu prvi hladniji jesenski dani počinjemo maštati o jelima na žlicu na kojima smo odrasli. Uvijek smo tako za tanjur dobrog poriluka, mahuna, kelja ili kiselog zelja na varivo, ali nemamo ni ništa protiv otkrivanja nekih posve novih okusnih varijanti. Uz klasike domaće kuhinje, u mjesecima pred nama smo tako odlučile pokušati pripremiti i pomalo egzotična variva, s namirnicama poput kokosovog mlijeka i đumbira, te začinima poput curryja ili kurkume.
Pretražujući bespuće internet recepata za razna variva, relativno smo brzo shvatile da na YouTubeu postoji oni koji već uživaju kultni status, i broje višemilijunske preglede. Među najpopularnijim jelima je ono njujorške chefice Alison Roman, koje je njezinim sunarodnjacima vratilo vjeru u kuhanje kod kuće. Nakon nevjerojatnog uspjeha prvog variva, Roman je ubrzo predstavila i novi recept, koji je danas jednako omiljen, a uz ta dva, u nastavku provjerite još nekoliko masovno popularnih recepata koji će vas uvjeriti da dobra variva ne moraju biti komplicirana.