GASTRO

Kad nemate vremena za kuhanje, okrenite se talijanskim klasicima. Imamo recepte za paštu allca gricia

FOTO: Shutterstock

Iznenadit ćete se time koliko je ovo jelo jednostavno, a u isto vrijeme ukusno

Jela s tjesteninom volimo i zato što su uvijek relativno brzo gotova i zato što uvijek možemo kušati neku posve novu kombinaciju sastojaka. Ako još nikad niste, danas vam savjetujemo da isprobate jedan klasik talijanske kuhinje, pašti alla gricia. Riječ je o jelu koje se priprema vrlo jednostavno, a čiji su osnovni sastojci tjestenina, pecorino sir, guanciale (slanina od sušenih svinjskih obraza koja se koristi i u carbonari) te papar. Potječe iz pokrajine Lazio, možete je pripremati za ručak ili večeru, i ne traži od vas nikakvo posebno kulinarsko predznanje. U nastavku smo izdvojili nekoliko detaljnih video recepata koje smo pronašli na YouTubeu, a koji ne ostavljaju mjesta nikakvim greškama u koracima. Sve ih redom možete pogledati u nastavku.

Prema receptu Giade De Laurentiis

Prema receptu kanala Mob

Prema receptu Dana Souze

Prema receptu chefa Maxa Mariole