Ideje i recepti kako koristiti kurkumu u prahu
Kurkuma u prahu u receptima
Kurkuma je poznati i vrlo popularan začin koji se sve više koristiti u pripremi jela. Jedan od najčešćih i najbržih načina kako možete koristiti kurkumu u prahu je kao začin u kuhanju. Kao začin možete je dodati u različite omlete, mesna jela, čak i u napitke – kavu ili čaj. Kurkuma je svestrani začin s kojim ne možete pogriješiti.
Jedan od možda najboljih načina kako koristiti kurkumu u prahu je kuhanjem zlatnog mlijeka od kurkume. Recept za pripremu zlatnog mlijeka vrlo je jednostavan i gotov je za 15-ak minuta. Zlatno mlijeko od kurkume je vrlo ukusno, a i što je najvažnije vrlo je ljekovito i zdravo.
Zlatno mlijeko od kurkume – sastojci:
- 2 šalice mlijeka
- 1 žličica kurkume u prahu
- 1/4 žličice mljevenog cimeta
- prstohvat mljevenog papra
- žlica javorovog sirupa ili meda
Sve sastojke stavite na u manji lonac i kuhajte na srednje jakoj vatri. Pustite da zavijte. Kuhajte oko 10 minuta kako bi se svi sastojci dobro sjedinili. Ako želite u zlatno mlijeko od kurkume možete dodati još i pola žlice kokosovog ulja i začine prema želji (đumbir, kardamom ili ekstrakt vanilije).
Uživajte u zlatnom mlijeku od kurkume i neka to postane jedan od najčešćih načina kako ćete koristiti kurkumu u prahu.
Kurkuma je poznata po svojim brojnim dobrobitima, a prvenstveno protuupalnim svojstvima. Stoga ako još niste ubacite ovu ‘superhranu’ u svoju prehranu. Možete koristiti kurkumu u prahu ili svježu kurkumu u korijenu. Kupujete li svježu kurkumu izaberite onu koja ima čvrstu kožu koja nije naborana. Svježu kurkumu čuvate u hermetički zatvorenoj posudi dok ne bude spremna za korištenje.