Vikend recept

Dan započnite ovim receptom za malo drugačiju zobenu kašu. Osmislio ga je Gordon Ramsay

Jednostavna je za pripremu, ali sve sastojke vrlo vjerojatno nemate kod kuće

FOTO: shutterstock

Zobene pahuljice jedna su od onih namirnica o kojima zadnjih desetak godina ne prestajemo slušati. Zdrave su, mogu se kombinirati u s raznim namirnicama u brojnim jelima, a posebno ih je praktično uklopiti u doručak. Ipak, mnogi će reći da im njihov okus ne odgovara ili da su im jela u kojima zobene vode glavnu riječ naprosto dosadna i predvidljiva. Kako bismo vas uvjerili da to ne mora nužno biti tako, pronašli smo recept za zobenu kašu sa zanimljivim začinima koje potpisuje slavni britanski chef Gordon Ramsay. Vrlo se jednostavno priprema, pa iako sve sastojke možda nemate uvijek pri ruci, vjerujemo da se zbog ovog jela isplati zaputiti do dućana. Cijeli recept donosimo vam u nastavku.

Zobena kaša s jabukom i začinima

Sastojci

  • 150 g krupnih zobenih pahuljica
  • 4 datulje (očišćene od koštica i sitno nasjeckane)
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića (može i mljeveni)
  • prstohvat mljevenog pimenta
  • 2 jabuke (očišćene od koštica i narezane na kockice)
  • 400 ml mlijeka, plus dodatno za posluživanje
  • sol

Priprema

1. Stavite zob, nasjeckane datulje i začine u lonac s 3/4 komadića jabuke i dodajte prstohvat soli. Ulijte mlijeko i 400 militara vruće vode i miješajte na srednje jakoj vatri dok kaša ne zavrije.

2. Lagano kuhajte 15 do 20 minuta uz redovito miješanje kako biste dobili kremastu konzistenciju. Komadići jabuke će se stopiti s kašom, a tekućina bi se posve trebala upiti.

3. Poslužite s komadićima jabuke i malo dodatnog mlijeka sa strane.