GASTRO

Market ima novi jesenski meni, a četiri slijeda subotom nude za 129 kuna. Isprobali smo ih

FOTO: TMG CREATIVE

Uz novi degustacijski meni i nova, jesenska jela, uvedena je i opcija wine, odnosno beer pairinga

U rujnu smo posjetili Market, bistro smješten u Gundulićevoj 13, i pisali o njihovoj nevjerojatno povoljnoj opciji subotnjeg ručka ili večere. Degustacijski meni subotom, odnosno četiri slijeda odabranih jela, u ljetnoj je shemi koštao 100 kuna, dok je u sadašnjoj, jesenskoj, cijena, zbog nešto skupljih namirnica koje koriste, tek neznatno porasla, na 129 kuna.

Nakon našeg posjeta Marketu, s kojeg ponajprije pamtimo sjajni rižoto od graška, s njihovim smo se jelima ponovno susreli na YES Feel Good Festivalu, gdje su kotirali kao jedna od popularnijih kućica, i to baš zbog rižota u nekoliko verzija.

Dnevna juha
Sandro Lendler

S obzirom na to koliko se publici svidio rižoto premijerno predstavljen na festivalu, onaj sa sporo pečenim junećim obrazima, pireom od pečene jabuke i ukiseljenim rotkvicama, iz Marketa objašnjavaju kako su ga naprosto morali uvrstiti na svoj novi meni.

Možete ga probati u sklopu regularnog menija, kao zasebno jelo, a dobra je vijest da se nalazi i na spomenutom degustacijskom meniju subotom. On kreće dnevnom juhom, nastavlja se rižotom, kao treći slijed dolazi gulaš od koljenice s lovačkom knedlom i portobello gljivama, dok desert donosi interpretaciju mud cakea s pireom od jabuka te kremom od slatke bundeve i mascarponeom.

Rižoto
Sandro Lendler

Novitet je da, uz sve navedeno, nude wine pairing i beer pairing opciju; wine pairing (tri čaše vina uz degustacijski meni) ćete ukupno platiti 199 kuna, dok beer pairing (tri čaše piva pivovare Varionica uz degustacijski meni) košta 169 kuna. Kako doznajemo, planiraju uvesti i bezmesni degustacijski meni za istu cijenu, a do tada treba spomenuti da već nude neke vegetarijanske i veganske opcije, poput falafela s jogurt umakom i salaticom (58 kuna).

Od ostalih zanimljivih jela na jesenskom meniju, izdvajamo još i Piceka z mlincima (58 kuna), koji dolazi s twistom, kremom od ljubičastog kupusa, filet bijele ribe s kremom od cvjetače i sotiranom brokulom (86 kuna) te cappellette s kunićem u kremi od bundeve s ukiseljenom bučom (62 kune).

Gulaš od juneće koljenice
Sandro Lendler
Market Mud Cake
Sandro Lendler