FOTO: Marko Miščević

Od soparnika do rižota s bundevom i trubačama, evo zašto ovih dana svratiti do Marketa na ručak

Kušali smo većinu jela s njihovog novog, jesenskog menija

Novi meni

Od soparnika do rižota s bundevom i trubačama, evo zašto ovih dana svratiti do Marketa na ručak

Kušali smo većinu jela s njihovog novog, jesenskog menija

FOTO: Marko Miščević

Dođe li do toga da se svi članovi naše redakcije moraju usuglasiti oko jednog dobrog mjesta u gradu za ručak, pogotovo ako govorimo o omjeru cijene i kvalitete, vrlo je vjerojatno da ćemo se odlučiti za Market. Kulinarska vizija od samih je početaka ostala ista – klasike domaće kuhinje ponuditi s nekim twistom, po povoljnoj cijeni i pripremljene od svježih namirnica. Jučer smo na ručku ponovno bili u upravo u Marketu, i to povodom predstavljanja novog, jesenskog menija chefa Gorana Stanisavljevića i njegovog tima.

Dva predjela koja ne možemo dovoljno nahvaliti

Dnevnu juhu, koja se radi od dnevno dostupnih sezonskih namirnica smo ovaj put preskočili i bacili se odmah na Beef tartare s aromatiziranim maslacem i tostiranim domaćim sourdough kruhom (14,40 €) te Spring Soparnik s domaćim bijelim umakom (6,90 €). Oba predjela ne možemo dovoljno nahvaliti; tatarski je savršeno začinjen i precizan u teksturi, a njihova interpretacija soparnika, iako nije posve tradicionalna jer soparnik spaja s azijskim spring rolicama, jedna je od boljih koje smo ikad probali. Predjela, dakle, nikako nemojte preskočiti.

Spring Soparnik s domaćim bijelim umakom (6,90 €) Marko Miščević
Beef tartare s aromatiziranim maslacem i tostiranim domaćim sourdough kruhom (14,40 €) Marko Miščević

Kad je riječ o glavnim jelima Vegan Market Bowl sa seitanom, kvinojom, mariniranom ciklom, ukiseljenim lukom i povrćem (11,90 €) odlična je opcija za one koji traže opcije ručka bez namirnica životinjskog podrijetla, ali zapravo i za sve koji traže posve balansirani, ukusni i zdravi ručak nakon kojeg neće osjetiti težinu u želudcu. Rižoto s bundevom, crnim trubama, kestenjem i narom (11,90 €) kušali smo idući i sad već uobičajeno zaključili da se ovdje iz sezone u sezonu priprema jedan od najukusnijih rižota u Zagrebu. Posebno nam se svidio taj dodatak svježeg nara koji daje mali, ali jako zabavni twist svakom zalogaju. Za ljubitelje mesa, dolazi i u verziji s biftekom, po cijeni od 16,90 €.

Mesna, riblja i vege glavna jela

Beef tagliata ala Market sadrži 120 grama bifteka, zelenu salatu, cherry rajčice, listiće grana padana i sezonsko povrće (14,40 €), a jelo je nastalo zbog višestrukih upita gostiju za lagana, pa i keto mesna jela. Isto tako, zbog toga što su odavno postali favoriti gostiju, na meniju su se ponovno našli Picek s mlincima i kremom od ljubičastog luka i ukiseljenom mrkvom (12,90 €), još jedno doista kreativno izvedeno jelo koje nas nikad nije razočaralo te Pašticada od juneće koljenice s domaćim njokima (14,90 €). Sekcija mesnih glavnih jela završava se Pohanim lungićem s kremom od cvjetače i salatom od ljubičastog kupusa (13,40 €) za koje nam ovaj put ipak nije ostalo mjesto pa ga ostavljamo za idući, a kao riblje jelo jesenskog menija nude Ragu od tune s kremastom palentom (16,40 €).

Vegan Market Bowl sa seitanom, kvinojom, mariniranom ciklom, ukiseljenim lukom i povrćem (11,90 €) Marko Miščević

Za kraj, nude i dva deserta; tiramisu (5,80 €), talijanski klasik koji serviraju u čaši, a koji su također ostavili s prethodnog menija zbog zahtjeva gostiju te Mud cake s pireom od jabuke i kremom od slatke bundeve i mascarponea (5,90 €) jer na meniju uvijek nastoje imati i jedan čokoladni desert. Market smo, po tko zna koji put, napustili siti i zadovoljni i, po tko zna koji put, možemo vam dati našu iskrenu preporuku za posjet.

Rižoto s biftekom, bundevom, crnim trubama i kestenjem (16,90 €) Marko Miščević
Rižoto s bundevom, crnim trubama, kestenjem i narom (11,90 €) Marko Miščević
Marko Miščević

Picek s mlincima i kremom od ljubičastog luka i ukiseljenom mrkvom (12,90 €) Marko Miščević
Pašticada od juneće koljenice s domaćim njokima (14,90 €) Marko Miščević
Ragu od tune s kremastom palentom (16,40 €) Marko Miščević
Tiramisu (5,80 €) Marko Miščević
Mud cake s pireom od jabuke i kremom od slatke bundeve i mascarponea (5,90 €) Marko Miščević